• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eh, da je ovo Evropa: Zvezda - Radnik 5:0

Autor mondo.rs

Ovaj rezultat u revanšu sa Sasuolom odveo bi crveno-bele u Ligu Evrope, ali realnost je drugačija.

 Eh, da je ovo Evropa: Zvezda - Radnik 5:0 Izvor: MN PRESS

Gledano "na prvu loptu", fudbaleri Crvene zvezde napravili su sjajnu uvertiru za revanš utakmicu protiv Sasuola u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Situacija je, međutim, dosta drugačija, pa je pitanje koliko pobeda 5:0 protiv Radnika iz Surdulice može da utiče na motivaciju tima, kao i navijača crveno-belih kojih je tek 3.352 dočekalo ekipu posle Italije.

Zvezda će u četvrtak uveče pokušati da protiv italijanskog predstavnika nadoknadi 0:3, ali za to će joj trebati mnogo, mnogo sreće i kvaliteta koji igrači Miodraga Božovića nisu pokazali u Ređo Emiliji.

Da li da bi ih odmorio ili po kazni, tek trener crveno-belih odlučio je da letošnja pojačanja Fibela, Ruiza i Moučea ostavi van protokola za utakmicu sa Radnikom, a samo trojica startera iz Italije počeli su od prvog minuta u nedelju predveče. Bili su to Damir Kahriman, Damijen Le Talek i Aleksandar Katai.

Povezane vesti

I tako izmešan tim crveno-belih bio je prejak za Surduličane, što potvrđuje očekivanja da aktuelni šampion neće imati previše težak zadatak da zadrži pehar nacionalnog prvaka. Ali, Evropa je merilo i zato dva gola Petra Orlandića (41. i 79. minut), a po jedan Aleksandra Lukovića (iz penala u 36), Slavoljuba Srnića (74) i Predraga Sikimića (88) nisu nešto što bi trebalo da stvara euforiju pred dolazak Sasuola u Beograd. Jer, niti je igrao tim koji će igrati u četvrtak, niti je Radnik ista ekipa koja je u debitantskoj sezoni bila najprijatnije iznenađenje Superlige.

Ipak, trener Božović i navijači mogu da budu zadovoljni zbog povratka na teren Petra Orlandića, koji je nastavio sjajnu golgetersku seriju. Visoki napadač bio je strelac u poslednje tri utakmice prošle sezone, a redovno je pogađao i tokom letnjih priprema, ali ga je povreda sprečila da od starta sezone bude konkurentan za tim.

CRVENA ZVEZDA:
Kahriman - Petković, Rendulić, Al. Luković, Anđelković - Le Talek - Kanga (80. Sikimić), Babunski (60. Račić), Katai (57. Ristić), Srnić - Orlandić.

RADNIK: Čančarević - Mladenović, Vuković, Gojković, Milovanović - Pavlović, Stanković - Pejčić, Radović (77. Jovanović), Kjereme - Zlatanović (65. Adamović).

Glavni sudija bio je Aleksandar Vasić.


TOK UTAKMICE:

Kraj!

- GOOOl, 5:0! I Predrag Sikimić se upisao u strelce, posle dodavanja Srnića u 88. minutu.

gol
Izvor: YouTube


- Odmah posle gola izmena. Kanga je u 80. minutu ustupio mesto Predragu Sikimiću.

- GOOOL, 4:0! Još jedna gol Petra Orlandića. U 79. minutu iskoristio je nesebično dodavanje Kange posle sjajnog proigravanja Ristića i prodora po levoj strani.


gol
Izvor: YouTube


- Jovan Jovanović umesto Nikole Radovića u timu Radnika od 77. minuta.

- GOOOL, 3:0! Crvena zvezda vodi 3:0 od 74. minuta golom Slavoljuba Srnića. Prvo je u šansi bio Orlandić, ali mu je Čančarević odlično upšao u šut, ali se lopta odbila do Srnića, koji je uspeo da je pošalje u mrežu pored četvorice gostujućih igrača.

gol
Izvor: YouTube


- Zvanično, na stadionu je 3.352 gledalaca.

- Izmena u timu Radnika, od 65. minuta u igri je Miloš Adamović umesto Igora Zlatanovića.

- Još jedna izmena u domaćem timu. Od 60. minuta umesto Davida Babunskog na terenu je omladinac Uroš Račić.

- Prva izmena u timu Zvezde, umesto Aleksandra Kataija od 57. minutu igraće Mihailo Ristić.

- Sjajan prodor Nikole Radovića u 54. minutu, prošetao se levom stranom Zvezdine odbrane, odlično pronašao Keremeha, ali je njegov šut bio blokiran. Luković je bio odlično postavljen.

- Ofanzivan početak crveno-belih i u drugom poluvremenu. Posle kornera sa leve strane zapretio je Le Talek udarcem glavom, ali nije bio precizan. U toku je 53. minut.

- Drugo poluvreme počelo je bez izmena u sastavima.

Poluvreme. Sport tempo utakmice, ali crveno-beli imaju rezultat koji im odgovara.

- GOOOL, 2:0! Crvena zvezda je duplirala prednost u 41. minutu. Katai je odlično uposlio Dušana Anđelkovića, a on dodavanjem iz prve pronašao usamljenog Petra Orlandića u petercu gostiju.

gol
Izvor: YouTube


Visoki napadač bio je raspucan u pripremnom periodu, ali se pred početak sezone povredio, tako da je tek sada dobio priliku da zaigra. I odmah nastavio sa golovima... Računajući kraj prošle sezone, Orlandić je u četiri superligaške utakmice postigao isto toliko golova!

- GOOOL, 1:0! Penal za Crvenu zvezdu u 35. minutu. Nikola Radović je rukom blokirao centaršut Marka Petkovića. Odgovornost je preuzeo kapiten Aleksandar Luković i pogodio!

penal
Izvor: YouTube


- Kako se biliži poluvreme, Zvezda pojačava napade, ali Ognjen Čančarević i defanzivci Radnika odlično čuvaju svoj gol.

- Razočaravajuća poseta na stadionu "Rajko Mitić". Teko oko 3.000 gledalaca.

Izvor: MONDO


- U toku je 25. minut. Zvezda ima blagu inicijativu, dok gosti vrebaju šansu iz kontre.

- Pokušao je i Kanga udarcem sa distance, ali neprecizno...

- Ubrzo posle Srnića zapretio je i Katali, ali se ponovo istakao golman gostiju. U 14. minutu i Radnik je imao drugu priliku, posle akcije po desnoj strani, međutim, povratno dodavanje u sredinu nije imao ko da isprati...

- Dobra šansa i za Zvezdu. U 11. minutu Petković je proigrao Srnića, koji je oštro šutirao sa desne strane, ali je Čančarević uspeo nogom da odbrani.

- Gol šansa za Radnik već u trećem minutu! Frensis Keremeh je šutirao iz blizine, ali je bio blokiran u poslednjem trenutku, što je olakšalo Kahrimanu da uhvati loptu.

šansa
Izvor: YouTube


- Tribine stadiona Rajko Mitić najpraznije su u poslednjih nekoliko godina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC