• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" pred Irce: Spremni za tri boda

Autor mondo.rs

Fudbaleri Srbije "skenirali" igru prvog rivala i silno motivisani dočekuju početak kvalifikacija za Mundijal 2018. Ističu da bi im podrška sa tribina bila od velike pomoći

 Srbija želi tri boda protiv Irske Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Srbije u utorak pre podne odradili su jednočasovni trening u Staroj Pazovi u okviru priprema za početak kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Trening u Sportskom centru FSS ranije je napustio Zoran Tošić, koji je došao da bude uz saigrače iz reprezentacije i pored činjenice da ima problema sa povredom koju je nedavno zadobio u derbiju ruskog šampionata.

"Orlovi" su u potpunosti posvećeni prvom rivalu, selekciji Irske, sa kojom se sastaju 5. septembra u Beogradu.

"Znamo kako igraju, odakle preti najveća opasnost. Spremamo se dobro, istovremeno nadamo da će navijači doći da nas podrže na novom putu", rekao je novinarima posle treninga povratnik u reprezentaciju Jagoš Vuković, defanzivac turskog ligaša Konjaspor, koji je prethodno za nacionalni tim nastupao kada je selektor bio Radomir Antić.

Andrija Pavlović ističe da će Srbija imati ozbiljan zadatak.

"Dobro smo snimili Irce, radi se o ozbiljnom rivalu. Uostalom, grupa nam je ujednačena, nema favorita, sve selekcije ulaze sa istom željom, da izbore plasman u Rusiju", rekao je napadač Srbije.

Fudbaler Kopenhagena veruje u tim Srbije.

"Pred nama je novi početak i imamo želju da ostvarimo rezultat koji bi nam mnogo značio na startu kvalifikacija. Mislim da ova reprezentacija ima lepu perspektivu, dobru saradnju sa selektorom i naravno, veliki motiv da ostvari uspeh", rekao je Pavlović, koji je sa Kopenhagenom izborio plasman u Ligu šamiona.

U prošlosti su golovi bili problem, realizacija je mnogo bolja u pripremnim duelima, a ostaje nada da će tako biti i 5. septembra.

"Oni se oslanjaju na brze kontre, a na nama je da probijemo njihov defanzivni blok. Mislim da imamo i znanja i moći to da učinimo".

I on smatra da bi "12 igrač" bio veoma važan za "orlove".

"Treba nam podrška sa tribina. Ona može biti ključna u pojedinim trenucima, jedan od svakako bitnih faktora na startu kvalifikacija. Nadam se da će navijači doći da podrže reprezentaciju".

Svestan velikog izazova je i Stefan Mitrović, defanzivac Genta.

"Bićemo spremni i psihički i fizički za važan meč. Znamo koliki je značaj predstojeće utakmice, znamo da bi tri boda na startu kvalifikacija vratila veru u konačan uspeh, donela samopouzdanje pred naredne mečeve".

Na treninzima se posvećuje pažnja mnogim detaljima, selektor Slavoljub Muslin ne retko prekida rad, ukazuje na kretanje, taktičke stvari.

"Mislim da se radi konkretnije na nekim stvarima nego ranije, a igramo i u novom sistemu koji je veoma zahtevan. I vidi se pomak. Važan detalj je presing, ukoliko na tom planu budemo odgovorili u punoj meri, onda će sve biti lakše", napomenuo je Stefan Mitrović, jedan od reprezentativaca Srbije, koji će u naredna dva dana imati dupli program, po dva treninga.

Meč Srbija - Republika Irska igra se 5. septembra od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić". Karte za taj meč u prodaji su od ponedeljka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC