• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP 2018: Poljska ispustila 2:0!

Autor mondo.rs

Poljaci su postigli prvi gol u evropskoj zoni kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, ali im je izmakla pobeda u Astani. Danska sigurna protiv Jermenije.

U nedelju popodne odigrano je pet od ukupno 270 utakmica (ne računajući baraž), koliko ih je ukupno predviđeno u okviru UEFA kvalifikacija za Mundijal 2018.

Četvrtfinalista EURO 2016, Poljska, na veštačkoj travi u Astani je nakon vođstva od 2:0 odigrala 2:2 sa domaćim Kazahstanom, dok je Danska uprkos promašenom penalu u drugom poluvremenu opravdala zvanje favorita u susretu sa Jermenijom - 1:0.

Poljaci su već u devetom minutu došli u vođstvo preko novog člana Lestera, Bartoša Kapustke, kome nije bilo teško da sprovede u mrežu centaršut legendardnog "Kube" Blaščikovskog.

Bio je to prvi pogodak u novom evropskom ciklusu kvalifikacija, koje se nastavljaju u ponedeljak i utorak.


Na 2:0 povisio je Robert Levandovski iz penala, da bi Kazahstan već u uvodnih 15 minuta drugog poluvremena uspeo da izjednači!

Dvostruki strelac bio je napadač Tobola iz Kostanaja Sergej Kižničenko, koji je posle centaršuteva iskoristio loše intervencije odbrane, pokazao snalažljivost pred golom i postao junak domaćih navijača.


Danska je na Park stadionu u Kopenhagenu povela u 17. minutu, nakon što je akciju u tri poteza završio Kristijan Eriksen, odmerenim udarcem malo izvan šesnaesterca. Sjajno mu je, petom, asistirao Viktor Fišer.


Jermeni bez povređenog Henrika Mkitarjana nisu mogli apsolutno ni na koji način da ugroze gol Danaca i mogu biti zadovoljni što su pretrpeli minimalan poraz.

Najbliža dupliranju vođstva Danska je bila u 72. minutu, kada je dosuđen penal posle nesmotrenog "bodičeka" Hambardžumjana na Fišeru. Međutim, golman Beglarjan je "pročitao" Eriksena, a onda odbranio i odbitak Jusufu Poulsenu!

Od 20.45 časova u Klužu se sastaju Rumunija i Crna Gora, koju sa klupe predvodi Ljubiša Tumbaković.

Portal MONDO.me uživo prati premijeru "sokolova"!


Podsetimo da posle naknadnog uključivanja selekcija Gibraltara i tzv. Kosova, svih devet grupa sastoji se od po šest ekipa, što će navijačima omogućiti ravnomerne "doze" fudbala tokom kvalifikacione nedelje.

Konkretno, u ovom terminu (4, 5. i 6. septembra) će se igrati prvo kolo, svakog dana po tri grupe, odnosno po devet mečeva dnevno.

REZULTATI 1. KOLA GRUPE E:

Kazahstan - Poljska 2:2 (0:2)
/Kižničenko 51, 58 - Kapustka 9, Levandovski 35p/

Danska - Jermenija 1:0 (1:0)
/Eriksen 17/

Rumunija - Crna Gora 20.45

PAROVI 2. KOLA
(8. oktobra): Jermenija - Rumunija, Crna Gora - Kazahstan, Poljska - Danska.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC