• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osa ubila bivšeg fudbalera Zagreba

Autor mondo.rs

"Svi smo u šoku. Osa je ubola Željka u usnu u nedelju", kaže njegov prijatelj.

Željko Smolek, legenda NK Zagreb i fudbaler koji je za "pesnike" iz Kranjčevićeve odigrao 670 utakmica, preminuo je od posledica uboda – ose!

Smoleka (64) je osa ubola u nedelju dok se u društvu supruge odmarao na ostvru Pag, a protivljenje da poseti lekara iako je bio alergičan na otrov ovog insekta na kraju ga je koštalo života.

"Svi smo u šoku. Osa je ubola Željka u usnu u nedelju i uprkos nagovaranjima supruge da ode lekaru, jer je bio alergičan, nije odmah otišao pa ga je nakon 20-ak minuta supruga pronašla bez svesti u kupatilu porodične vikendice na Pagu. Odmah je prebačen u zadarsku bolnicu. Lekari su se celu noć borili za njegov život, a jutros je njegov sin javio da je naš Koka umro", izjavio je Hini dugogodišnji Smolekov saigrač i prijatelj, pravni zastupnih Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop.

Smolek je u Zagrebu kao igrač, trener i rukovodilac proveo 35 godina. Bio je član legendarne generacije koja je pod trenerskom palicom Vlatka Markovića izborila tadašnju Prvu ligu igrajući na poziciji levog krila, podseća "Tportal".

Smolek je bio član talentovane generacije NK Zagreba koja je 1973. u Maksimiru pred više od 64.000 gledatelja u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak u Prvu ligu igrala nerešeno s Osijekom 2:2, da bi nakon izvođenja jedanaesteraca izborila plasman u Prvu jugoslavensku ligu. Taj uspeh ostvarili su Horvat, Gašparini, Tucak, Antolić, Ivanišević, Lipovac, Markulin, Čopor, Močibob, Rukljač i Smolek.

"Smolek je bio prefinjeni, izuzetno brz tehničar, imao je nezadrživ dribling i odličan centaršut. Bio je prototip modernog krila s kojim sam u NK Zagreba proveo nezaboravnih osam godina, a nakon završetka karijere ostali smo prijatelji", rekao je Čop naglašavajući da je posje smrti desnog krila Bože Bakote "njegov" NK Zagreb sada izgubio i levo krilo Željka Smoleka.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC