• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medunjanin: "Đavoli" takođe imaju mane

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Mislim da Belgija voli da igra slobodno. Moramo napraviti pritisak na njihove igrače. Ukoliko to uradimo tokom 90 minuta meča možemo napraviti dobar rezultat", kaže vezista "zmajeva".

 Haris Medunjanin: Belgija takođe ima svoje mane Izvor: MONDO/Samir Cacan

Haris Medunjanin, jedan je od reprezetativaca Bosne i Hercegovine koji u posljednje vrijeme igraju veoma dobro. I na pripremama za utakmicu sa Belgijom pokazuje veliku želju na treninzima, te bi mogao biti jedan od "džokera iz rukava" Mehmeda Baždarevića, selektora BiH u petak na stadionu "Kralj Boduen".



"Svi smo se skupili. Nekoliko dana smo tu i dobro se trenira. Znamo svi da je ovo bitna utakmica za nas, zato što kada pobijediš 5:0 Estoniju u prvom kolu kvalifikacija, ljudi očekuju dobar rezultat i protiv Belgije. Svi znamo da je Belgija favorit u našoj grupi. Ako damo maksimum i budemo se borili za svaki metar terena možemo napraviti dobar rezultat ovdje", rekao je Medunjanin.

I Belgija, koja je favorit protiv BiH, kao i svaka druga ekipa ima mane u igri, kaže Medunjanin.

"Svaka ekipa ima svoju manu. Kao što mi imamo manu, imaju i oni. Mislim da Belgija voli da igra slobodno. Vole da igraju fudbal. I ako ih pustiš to ne bude dobro. Trebamo da budemo koncentrisani u igri. Moramo napraviti pritisak na njihove igrače. Ukoliko to uradimo tokom 90 minuta meča možemo napraviti dobar rezultat", istakao je Medunjanin, dodavši:

"Želimo da odemo na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiju. Velika želja je to nama starijim igračima, jer mnogima je to posljednja šansa da odu na veliko takmičenje".

Medunjanin je jedan od najboljih fudbalera Makabija iz Tel Aviva i jedan od zaslužnijih što ovaj izraelski klub ove sezone igra u Ligi Evrope.

"Otišao sam tamo, gdje sam bio i prije. OK mi je. Igram, zadovoljan sam, igramo Ligu Evrope, dobre su utakmice, klub je dobar", naglasio je Medunjanin.

Utakmica drugog kola Grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Rusija 2018" između Belgije i BiH igra se u Briselu u petak, 7. oktobra, sa početkom u 20.45 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC