• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorski "sokolovi" osokoljeni

Autor mondo.rs

Posle spektakularne pobede nad Kazahstanom (5:0), Crnogorci bi da iznenade Dansku. Selektor Ljubiša Tumbaković: "Da napravimo kontinuitet".



Dve utakmice - četiri boda za crnogorsku fudbalsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

U te dve utakmice Crna Gora je dala šest golova (protiv Rumunije 1:1 i protiv Kazhstana 5:0).

"Svaki dobar rezultat dobija na značaju ako se nadoveže i drugi. Zadovoljni smo, ali ne treba preterano da se radujemo. Ovo je, ipak, samo jedna pobeda. Ako protiv Danske ne ponovimo borbenost, angažovanje i disciplinu - onda smo mali, onda nismo tim. Kazahstan je igrao nerešeno sa Poljskom, pa izgubio 5:0. Mi nećemo da budemo takvi, ne želimo, nećemo dozvoliti to", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković posle zaista sjajne igre i ubedljive pobede nad Kazhstanom u subotu uveče u Podgorici.

"Petarda" koja je odjeknula dala je krila crnogorskom timu, koji je pokazao da mu je najjače oružje - prekid. Četiri od pet golova, Crnogorci su dali iz prekida.

"Igraš na kvalitet koji imaš, vežbamo neke situacije, ali možemo i na druge načine. Sada, kada te rivali 'provale' moramo da posegnemo i za drugim rešenjima. Još dok sam bio trener Partizana prekidima sam posvećivao veliku pažnju, jer se radi o izuzetno značajnom segmentu igre. Četiri gola smo dali iz prekida, što je perfektno, isto kao i podatak da su golove postizali igreči iz svih linija tima. Naravno, ja ću i dalje težiti da iz čiste igre dolazimo do golova i do situacija da postignemo gol", kaže Tumbaković.

Za razliku od većeg dela crnogorske sportske javnosti, Tumbaković nije "poleteo" posle ubedljive pobede nad Kazahstanom. Toliko ubedljivu pobedu niko nije mogao da očekuje.

Ali, u utorak uveče, pred Crnogorcima je mnogo teži ispot - Danska u Kopenhagenu (20.45h). Danska je izgubila od Poljske proteklog vikenda i svakako je da će probati da se "izvadi" protiv Crne Gore. Danci su u 1. kolu pobedili Jermeniju 1:0.

"Imaće motiv kod kuće da nadoknade poraz od Poljske, imaće motiv da pobede. U velikoj mjeri od naše motivisanosti zavisi da li će u tome i uspeti", kaže Tumbaković.

Ali, Crna Gora nije bez aduta. Stevan Jovetić je sjajan dirigent na terenu, ali i svi ostali daju veliki doprinos celom timu.

Na put u Dansku krenuo je i Mirko Vučinić, ali Tumbaković kaže da su minimalne šanse da bude na terenu, baš kao i Vukčević i Šćekić. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC