• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumba vodi Crnu Goru ka Rusiji, slavlje u avionu

Autor mondo.rs

Crna Gora zabeležila drugu pobedu u kvalifikacijama i to kakvu! Tumbaković: "Zajedništvo, timski duh, to nam je oružje". "Vozić" u avionu na letu iz Danske! Pogledajte!

Crna Gora je veliko iznenađenje kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Ne zato što ta selekcija nema kvalitet, naprotiv, već zato što pred njom padaju timovi koji su mnogim favoritima znali ranije da zagorčaju život.

Ljubiša Tumbaković, sa svojim pomoćnikom Zoranom Batom Mirkovićem, znalački vodi tim, čije su "prve violine" Stevan Jovetić, "mozak tima", i Stefan Savić, komandant odbrane.

Crna Gora je u utorak uveče u Kopenhagenu znalački, uz dozu sreće, osvojila sva tri boda protiv borbene Danske. Golom Fatosa Bećiraja, na majstorsko proigravanje Jovetića, Crna Gora je ostvarila novu pobedu, koja ju je vinula na vrh jkvalifikacione grupe.

Remi protiv Rumunije na startu kvalifikacija (1:1), a potom ubedljiva pobeda nad Kazahstanom (5:0), nisu bili slučajni. Dokaz za to je trijumf u Danskoj, koji je ostvaren fanatičnom borbenošću i disciplinom.

"Da je bio drugačiji rezultat verovatno bismo se pomirli sa tim. Ovog puta nije bilo lepote u našoj igri, ali držali smo se taktike da cilj opravdava sredstvo", rekao je Tumbaković posle utakmice.

Prema njegovim rečima, glavni adut crnogorskog tima je zajedništvo.

"Prilikom priprema mečeva imamo poseban deo posvećen upravo zajedinštvu i timskom duhu. Imamo hemiju u timu, drago mi je da se to vidi na terenu i da to primećuju oni sa strane. To je jedan od naših aduta", rekao je Tumbaković.

Koliko je pobeda crnogorske fudbalske reprezentacije obradovala navijače u državi i u dijaspori, toliko je obradovala i same igrače!

Slavlje nakon poslednjeg sudijskog zvižduka na stadionu u Kopenhagenu, sa terena i svlačionice, preneto je i u avion, koji su se "sokolovi" vraćali sa severa Evrope.

U jednom trenutku igrači su napravili "vozić" u letelici!

POGLEDAJTE



POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA UTAKMICE

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC