• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ja sam najmlađi trener u istoriji Borca"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Novi šef struke banjalučkog Borca Vule Trivunović pokušaće da osvoji titulu u Prvoj ligi Republike Srpske i vrati "Velikana iz Platonove" tamo gdje i pripada - u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

 FK Borac zvanično predstavio novog trenera Vuleta Trivunovića Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Iznenadni odlazak Vlade Jagodića sa klupe crveno-plavih i preuzimanje tuzlanske Slobode, pružilo je priliku njegovom pomoćniku, mladom 33-godišnjem stručnjaku Vuletu Trivunoviću da nastavi posao i ostvari klupski cilj - povratak u bosanskohercegovačku fudbalsku elitu.

Klub sa Gradskog stadiona sada predvode domaći i mladi ljudi što će po mišljenju brojne armije navijača vratiti ekipu na staze stare slave.

Oliver Jandrić, sportski direktor i nekadašnji kapiten Banjalučana naglasio je da je besmisleno predstavljati novog trenera jer Trivunovića svi poznaju u BiH pošto je bio dugogodišnji kapiten crveno-plavih, ali i Sarajeva.

"Domaće snage ispred svih"

Oliver Jandrić je naglasio da je Borac u istoriji najviše uspjeha ostvario kad su ga predvodili domaći treneri iz Banjaluke. "Pokazalo se da je to bolja opcija i takva će biti filozofija kluba u budućnosti".

"Razlog mog dolaska na konferenciju za štampu je predstavljanje novog trenera, iako za to nema neke posebne potrebe. Svi u fudbalu znaju ko je Vule Trivunović i doskora je bio asistent Vlade Jagodića. Očekuje ga izuzetno težak posao da vrati Borac u Premijer ligu BiH, ali vjerujemo da je dorastao zadatku i sigurni smo da će doprinijeti napretku ekipe i kluba. Takođe, nadamo se da će se njegove i naše ambicije poklopiti", rekao je Jandrić najavljujući novog kormilara Trivunovića.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Nasljednik Jagodića je samostalno u trenerskoj karijeri vodio banjalučki BSK, Slobodu iz Mrkonjić Grada i srbačku Slogu izrazio je zadovoljstvo što je dobio priliku da radi u svom matičnom klubu.

"Zadovoljstvo je postati najmlađi trener u istoriji Borca, ali i velika obaveza. Svjestan sam težine predstojećeg posla, ali se ne plašim izazova. Lideri smo na tabeli i naš cilj je da tako i ostane do kraja. Međutim, neće biti lako, posebno jer nas sada očekuju tri teška gostovanja (Zvijezda 09, Slavija i Kozara). U svom mandatu, želim da naglasim da neću biti egoista, već ću sve svoje kapacitete da podvrgnem zajedničkom cilju, a to je plasman u Premijer ligu BiH", rekao je Trivunović na zvaničnom predstavljanju.

U igračkoj karijeri je pored crveno-plavog i bordo dresa, branio boje srpskog Obilića, njemačkog Burghauzena, ruskog Himkija, poljske Krakovija...da bi karijeru okončao na "Koševu" 2014. godine. Takođe bio je i reprezentativac BiH.

"Bio sam energičan kao igrač, a takav sam i kao trener", podvukao je novi strateg "Velikana iz Platonove", koji će vatreno krštenje na klupi imati u Bijeljini protiv Zvijezde 09 u okviru 11. kola Premijer lige Republike Srpske.

A kakav je bio fudbaler najbolje ilustruju brojni aplauzi fudbalske Banjaluke, ali i Sarajeva...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC