• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vokri: "Kosovo" je bolje od startnih rezultata

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Predsjednik tzv. Fudbalskog saveza Kosova (FSK), Fadilj Vokri smatra da rezultati, koje je postigla reprezentacija Kosova u prvim utakmicma kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018, ne odražavaju igru koja je viđena na terenu.

Vokri u razgovoru za agenciju "Anadolija" istakao da se to posebno odnosi na utakmice sa Finskom i Ukrajinom, dok je meč protiv Hrvatske bio težak poraz.

"Mislim da je u pitanju i kvalitet zato što je Ukrajina ekipa drugog kalibra, kao i Hrvatska, tako da rezultati možda jesu teški, ali su porazi logični u ovom takmičenju gde smo danas".

U vezi informacija da će selektor Kosova nakon poraza od Ukrajine (3:0) i Hrvatske (0:6), te remija sa Finskom (1:1) biti zamijenjen, Vokri ističe da pričama nikada nema kraja.

"Mi ćemo nastaviti sa radom i ono što je važno je da ova nova ekipa, koja ima svijetlu budućnost, nastavi da radi i sigurno da će u narednim godinama biti ekipa još konkuretnija nego što je danas".

*

Kosovo nije priznata država u Ujedinjenim nacijama, ali su FIFA i UEFA napravile presedan i primile tamošnji Savez pod svoje okrilje, dozvolivši im da se takmiče u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji. Južnu srpsku pokrajinu nije priznala Srbija, niti Bosna i Hercegovina, ali ni neke članice Evropske unije poput Španije.

 Prvi čovjek kosovskog fudbala je komentarišući narednu utakmicu protiv Turske, koja će se igrati 12. novembra u Antaliji, naglasio je su ekipe i Turske i Kosova sačinjene od mladih igrača, kojima je potrebno vrijeme.

"Turska je izvršila smjenu generacija. To je mlada ekipa koja nije dobro startovala, isto kao ni mi. Međutim, Turska je godinama supersila u evropskom fudbalu i mislim da će biti težak meč. Naravno mi ćemo se postarati da ne izgubimo lako i naivno".

On je napomenuo da su dosadašnje utakmice iskustvo kako za igrače, tako i za selektora, te da će "Turska sigurno igrati svom snagom kako bi pobijedila u toj utakmici, a i mi ćemo se suprostaviti svom snagom".

Fadilj Vokri je rekao da jako cijeni rad turskog trenera Fatiha Terima i smatra ga trenerom koji je svoj kvalitet pokazao ne samo u svojoj zemlji, nego i van nje. Takođe je istakao da tzv. Fudbalski savez Kosova ima odlične odnose sa Fudbalskim savezom Turske.

"Sama činjenica da je reprezentacija Turske bila ekipa koja je odmah došla na Kosovo da odigra prijateljsku utakmicu pokazuje naše projateljstvo. I na sastancima u UEFA i na različitim kongresima nas su uvijek podržavali predstavnici Turskog saveza".

Inače, predsjednik tzv. Fudbalskog saveza Kosova je juče u Prištini saopštio da su Bekim Hadžija i Murat Hodža, poslanici Skupštine Kosova, podnijeli ostavke na pozicije članova FSK-a kako bi izbjegli sukob interesa i uplitanje politike u fudbalske institucije.

To ne dozvoljavaju propisi FIFA i UEFA. Kosovo je u maju ove godine primljeno u te dvije najveće svjetske i evropske organizacije, nakon čega je Kosovu omogućeno da igra u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji u grupi sa Hrvatskom, Turskom, Islandom, Ukrajinom i Finskom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC