• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne može bez odbrane - novi kiks Sitija!

Mančester siti ponovo imao posed lopte, više šansi, ali nije uspeo da savlada Sautempton koji je iskoristio njihove nove amaterske greške u odbrani.

Novi eksperimenti Gvardiole - bez dobiti po Mančester siti!

Manir španskog menadžera da iz utakmice u utakmicu ima što manje igrača koji brinu o defanzivi - a sve više onih koji brinu o organizaciji, ali ne i realizaciji šansi, nije se najbolje pokazao u prvom delu igre protiv Sautemptona koje je možda i najlošije Sitija otkako je on seo na klupu.

"Građani" su pokušavali preko krila, ali su bili vrlo ranjivi u odbrani što je lukava ekipa Kloda Puela, preko Redmonda, znala da kazni i još jednom "opomenula" Pepa.

Uočio je i on greške u izboru igrača, pa je pravovremeno reagovao na pauzi i uveo Kelečija Ihenača koji je realizovao prvu šansu u kojoj se našao i tako nije dozvolio da njegov tim upiše tri poraza u poslednjih pet mečeva, ali nije uspeo ni da prekine niz bez pobeda koji se proteže od kraja septembra!

Zahvaljujući dobrom startu - "građani" ipak ostaju prvoplasirana ekipa u Premijer ligi. Međutim, sada prvo mesto dele sa Liverpulom i Arsenalom, koji takođe imaju po 20 bodova, ali nešto lošiju gol razliku...

MANČESTER SITI - SAUTEMPTON 1:1 (0:1)

Gvardiola se i u ovom meču odlučio za formaciju sa tri štopera i bez bekova - pošto bočni igrači Sane i Sterling nisu obavljali zadatke u odbrani. Sigurnost nije doneo ni povratak Kompanija u startnu postavu jer on nije mogao da ispravi sve greške koje je pravio Džon Stouns.

Upravo je skupo plaćeni štoper (došao iz Evertona za oko 50 miliona funti) poklonio gol.


U 27. minutu dobar presing Sautemptona rezultovao je pogrešnim dodavanjem Džona Stounsa koji je želeo da vrati loptu golmanu Bravu (ili Kompaniju?), a to je presekao Nejtan Redmond koji je potom zaobišao čileanskog čuvara mreže i doveo svoj tim u vođstvo.

Ako je ideja sa manjim brojem defanzivaca donesena zbog veće kontrole na sredini – ni to nije mnogo pomoglo.

PONIŠTEN GOL

Mnogo će polemike biti i zbog poništenog gola Džona Stounsa. Štoper je u prvom poluvremenu ispravio grešku i poravnao rezultat, ali je procena pomoćnog arbitra bila da je on bio u ofsajdu. To nije dobro video, ali je pitanje da li se Aguero, koji je bio u ofsajdu, aktivirao pre njegovog dodira sa loptom.

Gundogan, Silva i De Brujne su smetali jedan drugome i sve se završavalo dodavanjima na krila – desno Saneu i levo Sterlingu – koji nisu uspevali da iz situacija "jedan na jedan" stvore ozbiljnu šansu.

Reagovao je Gvardiola i ostavio Kevina de Brujnea u svlačionici, iako mnogi kažu da je to najbolji igrač Sitija ove sezone, a umesto njega uveo "konkretnijeg" napadača Kelečija Ihenača koji se pretplatio na važne golove u dresu Sitija.

Tako je bilo i u 55. minutu. Fernandinjo je osvojio loptu na levoj strani i brzo dijagonalom pronašao Sanea, a ovaj je na petercu pronašao Nigerijca za poravnanje rezultata.

Siti je postajao agresivniji i opasniji, a ekipa Kloda Puela je "padala" što je on presekao dobrim izmenama. Gvardiola je odgovorio izvođenjem Kompanija i prelaženjem na taktiku "sve ili ništa", ali dve dobre intervencije Frejzera Forstera, na udarce Gundogana i Aguera, sačuvale su zaslužen bod za Soton

SITI: Bravo – Stouns, Kompani (od 78. Navas), Kolarov – Sterling, Silva, Fernandinjo, Gundogan, Sane (od 90. Nolito) – De Brujne (od 46. Ihenačo) – Aguero.

SAUTEMPTON: Forster – Martina, Fonte, Van Dajk, Mekvin – Dejvis, Romeu, Klasi (od 67. Hejbjerg) – Tadić (od 70. Bufal) – Redmond i Ostin (od 82. Vord-Praus).

PREMIJER LIGA, 9. kolo:

Mančester Siti - Sautempton 1:1 (0:1)
/Ihenačo 55 - Redmond 27/

Čelsi - Mančester Junajted 4:0 (2:0)
/Pedro 1, Kejhil 21, Azar 62, Kante 70/

u subotu:

Bornmut - Totenhem 0:0

Arsenal - Midlzbro 0:0

Barnli - Everton 2:1 (1:0)
/Vouks 39, Arfild 90+2 - Bolasi 58/

Hal - Stouk 0:2 (0:1)
/Šaćiri 26, 50/

Lester - Kristal Palas 3:1 (1:0)
/Musa 41, Okazaki 63, Fuhs 81 - Kabaj 84/

Svonsi - Votford 0:0

Vest Hem - Sanderlend 1:0 (0:0)
/Rid 90+4/

Liverpul - VBA 2:1 (2:0)
/Mane 20, Kutinjo 34 - Mekoli 81/

TABELA: Siti 20, Arsenal 20, Liverpul 20, Čelsi 19, Totenhem 19, Everton 15, Junajted 14, Sautempton 13, Votford 12, Bornmut 12, Kristal Palas 11, Lester 9, VBA 10, Barnli 10, Vest Hem 10, Stouk 9, Midlzbro 7, Hal 7, Svonsi 5, Sanderlend 2

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC