• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sukob navijača Želje i Sarajeva: Ima uhapšenih!

Autor mondo.ba

Četiri osobe su uhapšene u srijedu ujutro na parkingu ispred stadiona „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu, a tridesetak ljudi je pobjeglo.

 Sukob navijača Želje i Sarajeva: Ima uhapšenih! Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

 U srijedu ujutro na parkingu ispred stadionu Asim Ferhatović - Hase zabilježen je navijački obračun koji nije imao veće razmjere sa posljedicama zbog pravovremene intervencije sarajevske policije.

Tom prilikom uhapšene su četiri osobe koje su u prostorijama Policijske stanice Centar dale izjavu da su jutros organizovano u grupi pristalica Željezničara stigli ispred Koševa s namjerom da se obračunaju sa navijačima Sarajeva.

"U obavljenom razgovoru su izjavili da pripadaju navijačkoj grupi Željezničara te su sa grupom navijača došli na navedeni stadion kako bi se fizički obračunali sa pripadnicima navijačke skupine Sarajeva. Izvršenim obilaskom užeg i šireg lokaliteta oko stadiona "Asim Ferhatović Hase", pronađeno je više drvenih palica i improvizovanih metalnih palica", saopštio je Mup Kantona Sarajevo, a prenio "N1".

Prilikom policijske intervencije pronađene su palice koje su korištene u obračunu, a na jednom vozilu je zabilježena materijalna šteta. Ostali navijači su se razbježali kada su vidjeli pripadnike MUP-a KS.

"Na lice mjesta upućeno je više patrola i na makadamskom parkingu koji se nalazi na lokalitetu Betanije, policijski službenici su zatekli Š.K., rođen 1995.godine u Sarajevu, F.S., rođen 1993.godine u Sarajevu, H.S., rođen 1996.godine u Sarajevu i Z.E., rođen 1996.godine u Sarajevu."

Podsjećamo, navijači bordo tima jutros su se okupili ispred stadiona prije polaska na utakmicu u Gradišku gdje se igra revanš meč osmine finala Kupa BiH protiv Kozare.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC