• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Tužno je… Jagodić: Najrealniji ishod

Autor mondo.ba

Podijeljena mišljenja trenera Željezničara Slavka Petrovića i Slobode Vlade Jagodića nakon remija na "Grbavici" 1:1 u derbiju 15. kola Premijer lige BiH.

 Slavko Petrović i Vlado Jagodić nakon Željezničar Sloboda 1:1 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Željezničar i Sloboda u derbiju 15. kola Premijer lige BiH podijelili su bodove odigravši na "Grbavici" 1:1 (0:0).

Domaći su većim dijelom utakmice bili konrektniji rival, poveli, bili nadomak pobjede, ali je Sloboda uspjela da izjednači. Tuzlaci su u nadoknadi vremena mogli i do pobjede, ali su obje ekipe na kraju morale da se zadovolje osvojenim bodom.

"Svih 90 minuta bila je tvrda utakmica, ali mislim da smo bili bolji i zaslužili tri boda. U posljednje dvije utakmice događa nam se da protivnik jednom šutne na gol i osvoji bod, što je zaista tužno. Mnogo smo radili na ovako teškom terenu, možda malo sporije u napadu nego što smo trebali, tako da je protivnik imao nešto lakši zadatak", nije bio zadovoljan nakon susreta trener domaćih Slavko Petrović.

S druge strane, Vlado Jagodić jeste.

"Naravno da sam zadovoljan. Bila je ovo rovovski jaka, taktički odgovorna utakmica po izuzetno teškom terenu za igru. Željezničar jeste imao inicijativu, ali to je bio način na koji smo čekali svoju priliku. U drugom poluvremenu imali smo desetak minuta mirne igre, ali primili smo gol iz prekida. Međutim, posrećilo nam se pred kraj utakmice da izjednačimo, imali priliku za pobjedu preko Asima Zeca, ali, nažalost, nije uspio da pogodi. Ostaje žal za tim, ali možda bi bilo nezasluženo da smo slavili. Mislim da je ovo realan rezultat", poručio je strateg Tuzlaka.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sloboda će u narednom meču na svom "Tušnju" ugostiti mostarski Zrinjski, aktuelnog šampiona i lidera Premijer lige BiH, koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao najviše i sasvim zasluženo čvrsto drži prvu poziciju.

"Okrećemo se mini-pripremama, s obzirom da smo imali ubitačan ritam. Svaka čast igračima, koji su nadljudskim naporima izdržali sve ovo. Vjerujem da će Zrinjski konačno pasti na 'Tušnju'. Imamo znanja i kvaliteta da se suprotstavimo lideru, koji je trenutno neprikosnoven", optimista je Jagodić.

S druge strane, Petrovića i njegove izabranike očekuje gostovanje u Vitezu.

"Nemamo šta da razmišljamo. Moramo uzeti tri boda, kako bismo ponovo imali mir u kući", kratko i jasno zaključio je šef stručnog štaba sarajevskih plavih.

Željezničar sa 23 boda zauzima peto mjesto nakon 15. kola, dok je Sloboda plasirana jednu poziciju niže, sa bodom manje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC