• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gibraltar namučio Kipar, Depaj spasio Holanđane

Autor mondo.ba

Atsajderi namučili favorite u kvalifikacija za SP. Kipar se provukao protiv Gibraltara, Holanđani u finišu slomili Luksemburg, kao i Švajcarska selekciju Farskih ostrva.

Mnogo više neizvjesnosti nego što se očekivalo viđeno je u nedjeljnim mečevima kvalifikacija.

Kipar se mučio protiv Gibraltara koji je uspio da izjednači, ali je na kraju došao do pobjede 3:1 i zadržao kakve-takve šanse da može bar do drugog mjesta u Grupi H.

U ovoj grupi favorit je Belgija, a BiH i Grčka vodiće veliku borbu za drugu poziciju, pa će upravo njihov međusobni duel večeras na stadionu Jorgos Karaiskasis u Atini imati ogroman značaj.

Kipar nakon tri poraza u prva tri kola ima jako male šanse da se ubaci u ovu trku iz drugog plana, a njih je zadržao pobjedom nad Gibraltarom od 3:1.

Prvu pobjedu u ovom ciklusu kvalifikacija  najavio je Laifis golom u 29. minutu, međutim početkom drugog poluvremena uslijedio je šok na GSP stadionu u Nikoziji.

Li Kašaro, policajac koji u slobodno vrijeme igra fudbal, izjednačio je u 51. minutu postigavši tek četvrti gol reprezentacije Gibraltara u njenoj istoriji.  Upravo on je bio strijelac prvog, istorijskog gola ove male države, a isto tako postigao je i prvi gol za ekipu Linkolna u međunarodnim takmičenjima.

Kiprani su u novo vođstvo došli u 65. minutu, a dileme oko pobjednika riješene su tek tri minute prije kraja, kada je defanzivac AEL-a iz Limasola Velentinos Sielis pogodio za konačnih 3:1. Prethodno je reprezentativac Gibraltara Maskarenjas-Iliver dobio drugi žuti i automatski crveni karton i olakšao protivniku da stigne do pobjede.

Kipar - Gibraltar
Izvor: YouTube

Ni Holandija nije imala lak posao protiv autsajdera u Grupi A. Luksemburg je takođe stizao prednost „lala“, bio na samo gol zaostatka sve do šest minuta prije kraja, kada je Depaj svojim drugim pogotkom na meču za obezbijedio Holandiji trijumf 3:1, ukupno drugi u ovim kvalifikacijama.

Napadač kojeg je Mančester junajted platio 30 miliona evra ove sezone u potpuno drugom planu je kod Žozea Murinja i sve su češće najave da će napustiti "đavole", međutim Depaj još uživa povjerenje selektora Denija Blinda koje je opravdao sa dva gola.

Luksemburg - Holandija
Izvor: YouTube


Biće vrlo uzbudljivo u ovoj Grupi, gdje je Francuska u petak pobjedom nad Švedskom zauzela prvu pobjedu sa 10, bodova, ali odmah iza su Šveđani i Holanđani sa sedam bodova, te Bugarska, koja je u nedjelju sa minimalnih 1:0 savladala Bjelorusiju.

Švajcarska nije bila ubjedljiva protiv Farskih ostrva, ekipa sa dalekog sjevera savladana je 2:0, ali je ekipa koju vodi Sarajlija Vladimir Petković zadržala maksimalan učinak u Grupi B.

Švicarska - Farska ostrva
Izvor: YouTube

Mađarska je upisala očekivan trijumf od 4:0 protiv Andore i tako preskočila Portugal koji svoj meč sa Letonijom igra od 20.45 časova.

Kristijano Ronaldo i društvo imaće dodatan motiv da savladaju goste,  u protivnom naći će se u gadnoj situaciji već na polovini kvalifikacija.

Kvalifikacije za SP, 4. kolo:

GRUPA A

Luksemburg – Holandija 1:3 (1:1)

/Čano 44 penal - Roben 36, Depaj 58, 84/

Bugarska – Bjelorusija 1:0 (1:0)

/Popov 10/

Odigrano u petak:

Francuska – Švedska 2:1 (0:0)

/Pogba 57, Paje 65 - Forsberg 54/

Tabela: Francuska 10, Švedska 7, Holandija 7, Bugarska 6, Bjelorusija 2, Luksemburg 1

GRUPA B

Mađarska – Andora 4:0 (2:0)

/Gera 34, Lang 43, Đuršo 73, Salai 88/

Švajcarska – Farska ostrva 2:0 (1:0)

/Derdijok 27, Lihtštajner 83/

Portugal – Letonija (20.45)

Tabela: Švajcarska 12, Mađarska 7, Portugal (-1) 6, Farska Ostrva 4, Letonija (-1) 3, Andora 0

GRUPA H

Kipar – Gibraltar 3:1 (1:0)

/Laifis 29, Soteriu 65, Sialis 87 – Kašaro 51/

Grčka – BiH (20.45)

Belgija – Estonija (20.45)

TABELA: Belgija 9, Grčka 9, BIH 6, Estonija 3, Kipar (+1) 3, Gibraltar (+1) 0

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC