• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan kada je veliki Mančester igrao na Koševu

Autor mondo.ba

Na današnji dan 1967 godine stadion Koševo bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a protivnik Sarajeva bio je veliki Mančester junajted.

Jedna od najvećih utakmica FK Sarajevo i bh. fudbala odigrana je 15. novembra 1967. godine na Koševu, kada su se u Evropskom kupu, preteči današnje Lige šampiona sastali Sarajevo i Mančester junajted.

Sarajevo je nakon osvajanja šampionske titule u Jugoslaviji, u prvom kolu Evropskog kupa eliminisalo Olimpijakos iz Nikozije, a žrijeb im je u narednom kolu dodijelio šampiona Engleske – Mančester junajed.

Bio je to praznik fudbala u Sarajevu i Koševo je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, 40.000 ljudi došlo je da gleda "crvene đavole" za koje su tada igrali između ostalih, Džordž Best i Bobi Čarlton, a sa klupe ih je predvodio Mat Bezbi.

Velika borba vodila se na terenu, a Sarajevo je poslije pola sata igre ostalo sa desetoricom jer je Boško Prodanović zaradio povredu zbog koje nije igra narednih pola godine, a tada nisu bile dozvoljene izmjene.

Sarajevo je propustilo nekoliko odličnih prilika, među kojima je i stativa Delalića, međutim meč je na kraju završen bez golova – 0:0.

FK SARAJEVO: Muftić, Fazlagić, Blažević, Jesenković, Vujović, Bajić, Prodanović, Šiljkut, Musemić, Prljača, Antić. Trener Miroslav Brozović

MANČESTER JUNAJTED: Stepni, Dan, Barns, Krerand, Fouks, Sadler, Ficpatrik, Kid, Čarlton, Best, Aston. Trener Mat Bezbi.

Uslijedio je revanš na Old Trafordu u kojem je Mančester junajted slavio 2:1, uz mnogo sreće, jer mu je priznat pogodak Besta za 2:0 nakon što je lopta otišla u gol aut.

Delalić je smanjio na 2:1, ali je tim rezultatom završena utakmica i Mančester junajted je prošao dalje, da bi te sezone i osvojio titulu evropskog šampiona pobjedom u finalu nad Benfikom 4:1 poslije produžetaka.

Mančester - Sarajevo
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC