• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: "Tobždije" uz rame Čelsiju

Arsenal pobijedio Bolton 4:2, iako je gubio 0:2. "Tobdžije" na vrhu tabele. Liverpul pobijedio Totenhem.

 PREMIJER: "Tobždije" uz rame Čelsiju Izvor: MONDO

U samo tri dana Arsenal je dva puta pobijedio Bolton i došao je na diobu prvog mjesta Premijer lige sa Čelsijem!

Londonski klubovi su po svemu izjednačeni - imaju po 48 bodova i ista im je gol-razlika +34 (Čelsi je dao 52, a primio 18 golova, a Arsenal je dao 59 i primio 25). Doduše, "plavci" imaju meč manje.

U zaostalom meču Premijer lige, Arsenal je protiv Boltona bio na dnu, a onda se, po notama Seska Fabregasa digao iz ponora i pobijedio - 4:2.

Prije samo tri dana na "Ribok" stadionu, Arsenal je pobijedio Bolton 2:0, a ovi rivali su se pono "našli" na "Emiratima". Bolton je iznenađujuće poveo sa 2:0. Najprije je Greg Kejhil već u 7. minutu zatresao mrežu Almunije, a u 28. minutu Tejlor je iz penala povećao prednost.

Smrklo se tada lice Arsena Vengera, ali se malecni osmijeh vratio kada je Rosicki u 44. minutu uhvatio na spavanju Jaskalainena i smanjo na 2:1, najavivši preokret u nastavku.

Tako je i bilo.

Fabregas je bio taj koji je izjednačio u 52. minutu, a petnaestak minuta kasnije Vermalen donosi potpuni preokret - 3:2. Prava eksplozija oduševljenja na stadionu dogodila se kada je Aršavin u 85. minutu postigao četvrti gol za "tobždije", jer se tim pogotkom Arsenal u potpunosti izjednačio sa Čelsijem na vrhu tabele.

U drugom, takođe zaostalom meču, Liverpul i Totenhem borili su se za bodove koji su im potrebni kao hljeb u osvajanju pozicije koje vodi u Ligu šampiona.

Liverpulu je bilo biti ili ne biti. U posljednjih sedam kola "crveni" su ostvarili samo tri pobjede i sa strepnjom su čekali duel sa Totenhemom, koji je do ovog meča imao četiri boda više. Strah je bio utoliko veći, jer je Fernando Tores van stroja, a nije igrao ni "alfa i omega" Liverpula Stiven Džerard.

Srećom po Liverpul i Rafaela Beniteza, Dirk Kujt je bio taj koji je odlučio pobjednika. Već u šestom minutu doveo je Liverpul u vođstvo, da bi u sudijskoj nadoknadi realizovao penal za važnu pobjedu.

Liverpul je uhvatio zadnji voz za nastavak trke za mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

REZULTATI:

Arsenal - Bolton 4:2 (0:2)
/Rosicki 44', Fabregas 52', Vermalen 64', Aršavin 85' - Kejhil 7', Tejlor 28'p/

Liverpul - Totenhem 2:0 (1:0)
/Kujt 6', 90+2'p/

TABELA: Arsenal 48, Čelsi (-1) 48, Mančester junajted 47, Totenhem 38, Mančester siti (-1) 38, Liverpul 37, Aston Vila (-1) 36, Birmingem (-1) 33, Fulam (-1) 27, Everton (-1) 26, Stouk (-1) 25, Blekburn 24, Sanderlend (-1) 23, Vigan (-2) 22, Barnli (-1) 20, Vest Hem (-1) 19, Vulverhempton (-1) 19, Hal (-1) 19, Bolton (-3) 18, Portsmut (-2) 14.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC