• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksić: Uspjeću u Đenovi

Vojvodina prodala Đenovi mladog reprezentativca Danijela Aleksića, a da praktično niko nije ni trepnuo!

 Aleksić: Uspjeću u Đenovi Izvor: MONDO

"Sve je na meni, jedva čekam da se priključim ekipi i počnem da treniram", poručio je Danijel Aleksić, sada već bivši talenat novosadske Vojvodine, novi "biser" italijanske Serije A.

Nekada ni najveći talenti u Crvenoj zvezdi, Partizanu i Vojvodini nisu sa 18 godina mogli da se izbore za mjesto u prvom timu.

U inostranstvo se tada išlo sa 28, kasnije sa 26, pa sa 20 i kusur godina... Ali posljednji transferi srpskih fudbalera pokazuju da se ta granica u potpunosti izgubila.

Tako je Vojvodina prodala Đenovi mladog reprezentativca Danijela Aleksića, a da praktično niko nije ni trepnuo!

Srpski klubovi jednostavno nisu u stanju da odbiju deviznu ponudu od sedam cifara i sačekaju da igrač postigne još višu cijenu - kao što je predsjednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić čekao sa prodajom Luke Modrića.

Na drugoj strani, talentovan igrač i ne pomišlja da odbije transfer u jaču ligu, atraktivniju zemlju, klub u kojem ga čeka sigurnija (?) budućnost. Nije to mogao ni Danijel Aleksić.

"Posao je obavljen na zadovoljstvo sve tri strane. Još nisam sabrao utiske, teško mi je što napuštam sve ovo, ali to je fudbal, to je život... To svakoga čeka, kad-tad", rekao je Aleksić na oproštaju od Vojvodine u Sportskom centru "Vujadin Boškov".

"Presrećan što idem u klub kakav je Đenova i što ću sa nepunih 19 godina dobiti šansu da zaigram u 'kalču'", dodao je Aleksić, koji za petak ima rezervisan let za Italiju u jednom pravcu.

Momak koji u crveno-belom dresu nije stigao da ispuni ni djelić velikog potencijala (11 golova na 57 utakmica u svim takmičenjima) obavio je u ponedjeljak ljekarske preglede i potpisao ugovor do ljeta 2014. godine.

Na stadionu Luiđi Feraris čeka ga žestoka konkurencija: zemljak Boško Janković, Palasio, Skuli, Karža...

"Konkurencija je sigurno velika, ipak je to Serija A, ozbiljan klub. Ali da ne vjerujem u sebe i da ne mislim da ću uspjeti, ne bih išao nigde iz Novog Sada. Sve je na meni, jedva čekam da se priključim ekipi i počnem da treniram, a vidjećemo za koliko ću dobiti šansu da zaigram".

Navijačima Vojvodine i ljubiteljima fudbala u Srbiji ostaje samo da se nadaju da će Aleksić u Đenovi fudbalski napredovati i da će to znanje jednog dana demonstrirati u dresu "orlova".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC