• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fredi Ljungberg u Seriji A?

Direktor Juventusa Roberto Betega, tokom pregovora oko Antonija Kanderve, preporučio je upravi Livorna da zamjenu potraži u fudbaleru Sijetla.

 Fredi Ljungberg u Seriji A? Izvor: MONDO

Jedan od najvećih "plejboja" evropskog fudbala, a uz to i svojevremeno vrhunski fudbaler, Karl Frederik "Fredi" Ljungberg (32), pregovara sa Livornom oko privremenog, a možda i stalnog prelaska u italijansku Seriju A, tvrde mediji na Apeninima.

Ljungberg je trenutno igrač američkog MSL tima, Sijetl Saunders, u koji je prešao početkom prošle godine iz Vest Hema. Potreba za igračem sredine terena, otvorila se nakon što je pijre nekoliko dana Antonio Kanderva prešao u Juventus. List "Korijere delo Sport" navodi da upravo sportski direktor Juventusa Roberto Betega, tokom pregovora oko Kandervinog transfera, preporučio predsjedniku Livorna Aldu Spineliju da dovede Šveđanina, koji se proslavio igrama u Arsenalu i slikanjem u donjem vešu za Kelvina Klajna.

Livorno, za sada, insistira da Ljungberg prođe testove fizičke spreme, prije nego što bude riječi oko toga da li će igrač doći na pozajmicu, poput one Bekamove ili će biti govora o klasičnom transferu. Američko prvenstvo, MSL, zavšeno je u novembru.

Fiorentina je još 2007. godine pokušala da dovede Ljungberga iz Arsenala, ali je on izabrao da nastavi život u Londonu i samo se preseli sa sjevernog u istočni dio grada, odnosno zaigra za Vest Hem. Tu se nije dugo zadržao i početkom 2009. godine otišao je u SAD.

Ljungberg je 1998. godine došao u Arsenal iz Halmštada, za koji je odigrao 79 mečeva i postigao deset golova. Zajedno sa Nikolasom Anelkom, Tijerijem Anrijem, Denisom Berkampom, Roberom Piresom, Patrikom Vijerom, Markom Overmarsom, Rejom Parlorom, Silvenom Viltorom i ostalima, upotpunio je moćan tim Arsena Vengera, koji je osvojio dve titule u Premijer ligi (2001/02, 2003/04) i tri FA Kupa (2001/02, 2002/03, 2004/05).

Ujedno, trijumf u Kupu 2005. godine posljednji je trofej koji je Arsenal osvojio. Od 1998. do 2007. godine, Ljungberg je za "tobdžije" odigrao 328 mečeva i bio strijelac 72 puta.

Njegov status u Arsenalu prvi put je bio poljuljan 2003. godine, kada je prihvatio da postane zaštitno lice, tačnije telo, Kelvina Klajna. Čuveni dizajner, pokrenuo je kampanju za promociju donjeg veša, a Ljungberg je učinio da to bude jedna od najuspješnijih ikada.

To se Vengeru nije baš dopalo, tako da je malo, po malo, padao u drugi plan... Fudbalsku "rehabilitaciju" mogao bi da mu ponudi Livorno, koji je na početku sezone bio "nominovan" za pad u Seriju B, ali je ekipa počela da bilježi rezultate, koji su je pogurali sa dna tabele.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC