• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sautempton lansirao novo čudo iz svoje škole!

Autor mondo.rs

Zapamitite ime Džoša Simsa, fudbalera koji je danas debitovao za Sautempton u Premijer ligi. Da li je on buduća zvezda "svetaca", tima koji je lansirao veliki broj fudbalera prethodnih godina?

Asistencija posle prvih četrdeset sekundi u Premijer ligi.

To se zove debi iz snova...

Imao ga je talentovani fudbaler Sautemptona, Džoš Sims, koji je impresirao već u svojoj prvoj utakmici u najjačem rangu engleskog fudbala. On je dobio šansu u startnoj postavi i nije mu trebalo mnogo da opravda poverenje menadžera Kloda Puela.

Fantastično se snašao u šesnaestercu Evertona, "nabacio" je na glavu Čarliju Ostinu - i to je bilo to. Poveli su "sveci" i na kraju se utakmica i završila tim rezultatom - 1:0!


1-0 Charlie Austin Goal 27.11.2016 HDby dailyfootballkick

Nije to meč koji će sa posebnom strašću pamtiti navijači Sautemptona, ali hoće sigurno talentovani Džoš Sims koji je osim asistencije odigrao odličan meč i najavio da je pred njim svetla budućnost.

Ovaj mladić rođen 1997. godine nije naročito visok (1.68), ali ga krasi brzina i probojnost po desnoj strani na kojoj nastupa, mada može i po levoj. On je samo još jedan od supertalentovanih igrača koji su izašli iz omladinske škole fudbala Sautemptona, a šansu je dobio zbog povrede Dušana Tadića, iako su recimo Džej Rodrigez i Šejn Long bili spremni.


Preporučile su ga dobre partije u "Premijer ligi 2", u kojoj nastupaju mladi fudbaleri i oni koji traže formu, a on je u ponedeljak postigao svoj peti gol u devet mečeva, protiv Čelsija.

"Sveci" su izgubili taj meč, a zanimljivo je da su za "plavce" igrali Batšuaji, Fabregas, Teri, Zuma...

Ono što je zanimljivo u celoj priči je to da je bivši menadžer Sautemptona, sadašnji Evertona, Ronald Kuman, prošlog januara kada je gledao meč mladih timova Čelsija i Sautemptona, kazao sledeće:

"Uopšte nisam impresioniran!"

Twitter Embed Code


Moguće da je Džoš Sims, koji je rođen u Jeovilu, imao dodatni motiv kako bi se pokazao bivšem menadžeru koji ga je u tom trenutku ignorisao. Ko zna, možda da je tada dobio šansu imao bi šest meseci više iskustva u profesionalnom fudbalu, ali jednostavno nije...

Posle meča holandski stručnjak, koji je prevideo i Sema Mekvina, još jednog igrača koji je "izašao" iz Sotonove škole fudbala i koji je dobio šansu tek kod Kloda Puela, kazao je:

"Nisam naročito obraćao pažnju na to da je on u klubu. U svakom slučaju, ja radim za Everton, a ne za Sautempton, tako da to nije moj problem", odgovorio je on na konferenciji posle meča.

Džošua Sims je igrao do 84. minuta kada je ispraćen ovacijama na "Sent Merisu".

Iz ove škole fudbala su prethodnih godina "izašli" Geret Bejl, Teo Volkot, Adam Lalana, Kalum Čembers, Natanijel Klajn, Luk Šo, Aleks Okslejd-Čembrlen...

Svakako, ne sme se zaboraviti ni na starija imena: Alan Širer i Met le Tisije!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC