• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Brazila: Nemci, birajte teren!

Autor mondo.rs

Slavna selekcija okrenula je novi list i igra odlično u kvalifikacijama. Sada želi da se odmeri sa najjačim selekcijama sveta. Počev od svog velikog dužnika.



Brazilci su na novom početku i puni samopouzdanja.

Selektor petostrukog šampiona sveta, Tite, izazvao je u ponedeljak na megdan najbolje evropske ekipe, uključujući i svetske šampione, selekciju Nemačke.

Brazil je pređvođen novim selektorom rasturio južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Novi šef struke je bio na klupi na šest utakmica i svih šest je dobio.

Njegova selekcija je vrlo blizu plasmana na šampionat sveta, odnosno put u Rusiju može da overi već u naredne dve utakmice, protiv Urugvaja i Paragvaja, koje su na programu u martu sledeće godine.

Brazil neće igrati na Kupu konfederacija 2017. godine, tako da će morati na nekom drugom mestu da se zagreva za Mundijal u Rusiji.

A, selektor Tite već ima plan.

"S obzirom na to da nećemo igrati na Kupu konfederacija naći ćemo neki drugi način da osetimo vrelinu, adrenalin... Hajde da igramo protiv Italije u gostima, protiv Španije, Nemačke, Portugala u gostima", rekao je Tite u intervjuu za Asošiejted pres.

On je, takođe, pomenuo i Englesku i igranje na Vembliju, koji je nazvao "hramom fudbala".

"Nemci su prva želja"





Tite je, svakako, zainteresovan za meč protiv Nemačke, koja je ponizila Brazil na prošlom Svetskom prvenstvu pobedivši ga sa 7:1 u Belo Horizonteu.

"Prvi korak je prijateljska utakmica protiv njih, gde god oni žele u Nemačkoj", rekao je Tite.

Reprezentacija Brazila je od kad je preuzeo Tite postala manje zavisna od zvezde Barselone Nejmara.

"Ako Brazil zavisi samo od Nejmara, onda će biti problema. Za Brazil, ne za Nejmara. Brazilu je potrebna individualna kreativnost Nejmara, Filipea Kutinja, Daglasa Koste... Ali, potreban mu je i timska kreativnost na šta ljudi ponekad ne obraćaju pažnju", rekao je Tite.

"Divim se Anćelotijevom radu"



Aktuelni predsednik i dvojica bivših predsednika Fudbalskog saveza Brazila su optuženi za korupciju, a Tite veruje da svi koji su odgovorni moraju i da plate za to. Odbio je da više govori na tu temu, ali AP podseća da je prošle godine potpisao peticiju kojom se tražila ostavka predsednika Saveza Marka Pola del Nera.

Tite će u narednih nekoliko dana biti na putu. Prvo će gledati "El klasiko", duel Barselone i Real Madrida, a potom će takođe gledati brazilske fudbalere koji igraju za Pari Sen Žermen.

Kako je rekao, njegova glavna inspiracija je trener Bajerna iz Minhena Karlo Ančeloti, koji mu je omogućio da posmatra njegov rad dok je bio na klupi Reala 2014. godine.

"Ančelotijevi timovi su izbalansirani. Divim se njegovom radu", rekao je Tite.

Selektor Brazila je na kraju rekao da ne razmišlja dalje od Svetskog prvenstva 2018. godine, ali je istakao da će narednih 19 meseci biti uzbudljivo.

"Iskreno, meni se san ostvario. Sve što dođe posle Brazila, neće biti veće", rekao je Tite. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC