• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga u Zvezdi: Kako je prodat Uroš Ćosić?

U Zvezdi pokrenuta istraga, kako i zašto je talentovani Uroš Ćosić otišao iz kluba i potpisao za CSKA? Ugroženi Dika Stojanović i Ilija Ivić.

 Istraga u Zvezdi: Kako je prodat Uroš Ćosić?  Izvor: MONDO

Kada se Mančester junajted nedavno zainteresovao za talentovanog Uroša Ćosića, mnogi su tek tada u nevjerici zavrtili glavom - kako ga je uopšte Crvena zvezda pustila u moskovski CSKA?

To interesuje i sadašnje rukovodstvo Crvene zvezde.

"Politika" piše da je predsjednik crveno-bijelih Vladan Lukić nedavno "formirao komisiju koja se bavi ispitivanjem okolnosti pod kojima je početkom maja prošle godine izuzetno talentovani Uroš Ćosić, kao 16-godišnjak, prešao u moskovski CSKA".


Komisija je zasad provjerila sve okolnosti, uzela izjave od svih učesnika u ovom procesu i očekuje se da narednih dana preda kompletan izvještaj Lukiću.

Prema informacija koje prenosi "Politika", utvrđeno je da je bivši sportski direktor Ilija Ivić nesavjesnim obavljanjem dužnosti odbio da potpiše ugovor s Ćosićem, uprkos tome što su tadašnji direktor omladinske škole Zlatko Krmpotić i treneri insistirali na tome.

Na ovaj način Zvezda je oštećena za više miliona evra, pogotovo jer je Ćosić zapao za oko i čuvenom treneru Mančester junajteda Aleksu Fergusonu.

Utvrđeno je da je u Ćosićevom transferu učestvovao i Lukićev bivši savjetnik za sportska pitanja i nekadašnji sportski menadžer kluba Stevan Dika Stojanović.

Posebno je istaknuto da je Stojanović zloupotrebio položaj i porodicu Ćosić odveo u Moskvu. Komisija je nedavno dobila i fotografije s potpisivanja ugovora Ćosića s CSKA, na kojima se pored Zvezdinog izgubljenog dragulja vidi i Stojanović!

"Politika" tvrdi da je zbog toga i raskinut ugovor o radnom odnosu sa Stojanovićem, čovjekom koji je učestvovao u osvajanju krune evropskog prvaka.


Kada bude dobio izvještaj, Lukić će, navodi "Politika", to proslijediti pravnom timu koji bi potom pripremio krivične prijave zbog zloupotrebe položaja.

Stevan Stojanović, međutim, kaže da su sve to "budalaštine".

"Neka pričaju šta hoće, a kada dođe vrijeme, reći ću sve što imam",
rekao je legendarni golman.

Ni Ilija Ivić nije imao neki opširniji komentar.

"Bio sam više nego korektan prema Crvenoj zvezdi",
rekao je Ivić, koji je kao sportski direktor imao ugovor na dvije godine, ali se odrekao polovine primanja koja mu sljeduje po ugovoru.

"Sada su čelnici Zvezde na potezu i čekam da konačno počnu da ispunjavaju dogovorene obaveze. Treba da mi isplate ono što mi po ugovoru pripada samo za jednu godinu i to u 12 jednakih rata. Zar to nije više nego korektno s moje strane? Nije tačno da sam Crvenu zvezdu tužio Arbitražnom sudu u Lozani, što ne znači da to neću uraditi, ukoliko i dalje budu ignorisali obaveze koje imaju prema meni",
poručio je Ivić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC