• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kunovac: Gana ozbiljan tim, ali bez skoka

Antićev saradnik gledao Ganu protiv Burkine Faso i uvjerava da je tim Milovana Rajevca taktički zreo, ali da mu nedostaje visina.

 Kunovac: Gana ozbiljan tim, ali bez skoka Izvor: MONDO

Rešad Kunovac, prvi saradnik selektora Radomira Antića, gledao je reprezentaciju Gane u utakmici Afričkog kupa nacija protiv Burkine Faso (1:0). Izabranici Milovana Rajevca su tom pobjedom obezbijedili plasman u četvrtfinale u kome će se sastati sa domaćinom, Angolom. Prethodno, Gana je poražena od Obale Slonovače 1:3.

Kunovac je Antiću prenio utiske o prvom rivalu "orlova" na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Razgovarao sam s Antićem i prva impresija koju sam mu prenio je da se radi o ozbiljnoj ekipi. Gana igra organizovano, profesionalno i u svakom trenutku zna šta želi", izjavio je Kunovac za "Novosti".

Iako Afrikance "bije glas" da nisu na visokom taktičkom nivou, Kunovac tvrdi da to ne važi za Ganu.

"Primetno je da su pod komandom našeg stručnjaka Rajevca postali izuzetno disciplinovani, a vjerovatno ih je na to dodatno primorao i značaj meča. Niko nije iskakao iz sistema, a posebno su opasni bočni igrači Aju i Draman. Osjeća se izostanak Esjena, Muntarija i Apije, jer nije lako nadoknaditi takve igrače, značajne za kreaciju igre i za destrukciju protivničke. Suština je da svi rade kao kolektiv, a u završnici špicevi i bočni igrači mogu mnogo da urade 'jedan na jedan", dodao je Kunovac.

"Snažni su i agresivni, ali nemaju visinu i skok. Do našeg meča je ostalo više od četiri mjeseca, ali je sigurno da će prekidi biti značajan dio naše taktike".

Kunovac je nedavno gledao i Australiju.

"Protiv Kuvajta su igrali samo sa trojicom standardnih i iznenadili su me toliko, da sam se zapitao kako li igraju kad su kompletni. Fizički su snažniji od Gane, ozbiljni su i odgovorni. Stalno traže duel, i po mentalitetu su kao Englezi. Rival su kojeg se treba paziti", zaključio je Rešad Kunovac.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC