• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je "Džej" Prodanović, prvi tamnoputi "orlić"

Autor mondo.rs

"Lepo mi je ovde. Osećam se zaista ponosno što nosim dres države u kojoj mi je rođena majka", kaže mladi fudbaler Esena.

 Ko je "Džej" Prodanović, prvi tamnoputi "orlić" Izvor: MN PRESS

Projekat je zaživeo i tek bi trebalo da počne da daje prave rezultate.

Prvi nagoveštaji su pozitivni – eksperimentalni sastav fudbalera sa srpskim korenima, skautiranih u inostranstvu, pobedio je juče u Staroj Pazovi improvizovanu reprezentaciju Fudbalskog saveza Beograda. Ubedljivo, 6:1 (4:1).

U "Kući fudbala" u Pazovi ovih dana boravi grupa igrača sa raznih meridijana kojima je jedno zajedničko – imaju srpsko poreklo, bez obzira što su mahom rođeni i odrasli u inostranstvu. Upravo takve fudbalere, uzrasta 15 i 16 godina, želeo je na delu, na treninzima i utakmicama, da vidi selektor selekcije u kojoj igraju momci rođeni 2001. i mlađi, Vladimir Ješić.

Jedan od njih privlači pažnju utoliko što bi, ukoliko se bude fudbalski razvijao kako nagoveštava da hoće, postao prvi tamnoputi fudbalski reprezentativac Srbije. Reč je o Džejsonu Prodanoviću iz Nemačke, igraču koji je nastupao za Borusiju Dortmund, a potom prešao u sastav Esena.

"Lepo mi je ovde. Osećam se zaista ponosno što nosim dres države u kojoj mi je rođena majka. Ona je iz Crvenke, nosim s mnogo ljubavi njeno prezime", rekao je krilni napadač, Prodanović, za "Večernje novosti" i dodao:

"Videli smo skoro sve igrače na terenu. Mislim da su zaslužili da budu sa nama u ove dve kontrolne utakmice. Nastavićemo da ih pratimo, jer je očigledno da poseduju izuzetno fudbalsko znanje", rekao je selektor Ješić.

"Saigrači su mi odmah dali nadimak Džej. Još nekoliko dana ću biti ovde u Srbiji i već sada nosim lepe uspomene. Drago mi je da sam na debiju postigao i gol za Srbiju".

Prodanović (16), najbolji strelac Esena u odgovarajućoj kadetskoj ligi u Nemačkoj sa četiri pogotka na devet nastupa, kaže da su mu fudbalski idoli Nejmar i Antoni Marsijal.

Novu šansu da se nametnu kod selektora Ješića, "stranci" će imati sutra, u 11.00, kada će se "dijaspora" sastati sa reprezentacijom Fudbalskog saveza Vojvodine.

U FSS su već impresionirani Prodanovićevim igrama, a jedan od zaposlenih uporedio ga je sa Frankom Rajkardom, verovatno zbog frizure.

Ovaj boravak u Srbiji, Prodanović bi mogao da iskoristi i da nauči osnovne fudbalske pojmove na srpskom jeziku koji, kako priznaje, slabo govori i razume.

Srbija – Beograd 6:1 (4:1). Strelci: Tejić, Đermanović, Novaković (2), Prodanović i Jočić za Srbiju, a Kupusović za Beograd. Gledalaca: 300.

Srbija: Krstović, Đorđević, Đurić, Ćorić, Čestić, Eraković, Tejić, Novaković, Đermanović, Pavlović, Rukavina. Igrali su još: Ćetković, Ćoković, Stanišić, Trivunović, Balaž, Jočić, Ružičić, Savić, Prodanović, Jakšić.

Beograd: Leković, Radmanović, Daraboš, Lončar, Jovanović, Savić, Stanojlović, Stojanović, Kupusović, Đorđević, Stokić. Igrali su još: Obadal, Bjelica, Glišić, Ajdinović, Jocić, Bunjevčević, Burmaz.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC