• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klopova poruka Benu: Odatle bih i ja dao gol

Autor mondo.rs

Liverpul je dobio novog najmlađeg strelca u klupskoj istoriji, ali trener ne želi euforiju.

Gotovo istovremeno jedan ljubimac Liverpulovih navijača - onaj najveći - otišao je u igračku penziju, a pojavio se novi.

Naravno da je prerano porediti Bena Vudbrna sa Stivenom Džerardom, ali za pristalice "Redsa" sigurno ima neke simbolike.

Samo nekoliko dana pošto je legendarni kapiten saopštio da će "okačiti kopačke o klin", klub sa Enfilda dobio je novog najmlađeg strelca u klupskoj istoriji.

Mesto Majkla Ovena zauzeo je Bendžamin "Ben" Vudbrn, koji je u sredu, 29. novembra 2016, u četvrtfinalu Liga kupa imao 17 godina i 45 dana kada je postigao gol za 2:0 protiv Lids junajteda.

Tinejdžer iz Velsa, kadetski i omladinski reprezentativac te zemlje, "prešišao" je Ovena za skoro pa tačno 100 dana. Bivši napadač Liverpula je imao 17 godina i 143 dana kada je upisao svoj prvenac u crvenom dresu.

Vudbrnu je ovo bio prvi ozbiljniji nastup za ekipu Jirgena Klopa u takmičarskoj utakmici, pošto je tri dana ranije, protiv Sanderlenda na terenu proveo svega nekoliko sekundi, jer je ušao u igru kao zamena u nadoknadi utakmice.

Protiv Lidsa je zamenio Kevina Stjuarta u 67. minutu, a u strelce se upisao u 81. Pogotku je prethodina fantastična akcija:

gol
Izvor: YouTube


Zanimljiva je bila izjava Jirgena Klopa na pitanje šta je prvo rekao mladom fudbaleru posle utakmice.

"Rekao sam mu da je dobro odigrao, ali da mu i nije bilo teško. Iz takve situacije bih i ja dao gol", našalio se nemački trener na konferenciji za medije i dodao:

"Šta god mi pričali ovde, ne može mnogo da pomogne Benu. Sve je bilo dobro i on zna kako da se nosi sa situacijom. Mogao sam da mu kažem bilo šta, ali ako bude nastavio da postiže golove, vi (novinari) teško ćete moći da ostanete hladnokrvni na to, što je normalno. Meni je bitno da sam ga imao na klupi i da je uspeo da pomogne svojim ulaskom u trenutku kada je bilo potrebno da pojačamo napade na protivnički gol".

Liverpul je savladao Lids 2:0, a prvi gol postigao je Divok Origi u 76. minutu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC