• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga BiH: Koševski boj za drugo mjesto

Autor mondo.ba

Najzanimljiviji meč 18. kola Premijer lige BiH, kojim će biti spuštena zavjesa na jesenji dio sezone u bh. eliti, odigraće Sarajevo i bijeljinski Radnik, u direktnoj borbi koja će odlučiti ko će zimovati najbliži lideru Zrinjskom.

 Premijer liga BiH 18. kolo najava Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Duel Sarajeva i Radnika, direktan okršaj koji će dati odgovor na pitanje ko će zimovati na drugom mjestu, najbliži lideru Zrinjskom iz Mostara, obilježiće posljednje, 18. jesenje kolo u Premijer ligi BiH.

Mostarci, koji trenutno imaju 35 bodova, u petak će otvoriti kolo gostovanjem i Vitezu, te bez obzira na ishod ovog meča na pauzu će otići s prvog mjesta.

Na "Koševu" će Sarajlije i Bijeljinci pokušati doći do pobjede, koja bi im garantovala drugu poziciju pred proljećne bitke za bodove, odnosno četiri kola prije podjele lige na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

"U naletu smo. Igramo dobro. Radnik je izuzetno nezgodna ekipa, taktički disciplinovani, borbeni su i znaju igrati na rezultat. Čekaju grešku protivnika, a nadam se da im mi nećemo dozvoliti takve greške. Uvjeren sam da ćemo postići gol i slaviti u ovom meču", optimista je Zijad Švrakić, pomoćni trener bordo tima.

Trener Radnika Nebojša Milošević ističe da je Sarajevo favorit u derbiju 18. kola.

"U posljednjem kolu ovog dijela prvenstva očekuje nas najzahtjevnija utakmica u jesenjem dijelu, gostovanje na 'Koševu'. Sarajevo je u nizu od četiri uzastopne pobjede, drastično su podigli nivo kvaliteta igre i od promjene trenera krenuli su uzlaznom putanjom. Klub takvog renomea, tradicije i ambicija, favorit je u ovom meču. Ali i mi imamo stabilnu formu već 13 utakmica. Imali smo samo jedan poraz od Željezničara, a utakmica protiv Sarajeva dobro će nam doći da vidimo gdje smo u ovom trenutku", jasan je Milošević.

Izuzetno zanimljivo trebalo bi biti na "Tušnju", gdje će probuđena Sloboda ugostiti ove sezone najprijatnije iznenađenje Krupu.

"Očekuje nas možda i najvažnija utakmica u ovoj polusezoni. Poslije svih turbulentnih dešavanja u klubu, našli smo svoj mir donošenjem tri boda sa strane. To je bio moj cilj kada sam došao na 'Tušanj'. Imali smo tri gostujuće utakmice na kojima nismo došli do tri boda, nego smo igrali neriješeno. Istina, dobro je kada ekipa ne gubi, ali remiji donose samo po jedan bod. Dolazi nam Krupa, koja je hit prvenstva. To je skup mladih i talentovanih igrača koji igraju bez pardona na svakom terenu. Kvalitetni su, predvođeni mojim bivšim asistentom Slobodanom Starčevićem. Ne očekuje nas lak zadatak, ali imamo lagodnu situaciju jer bismo im pobjedom nad Krupom prišli samo na bod. Na proljeće imamo daleko lakši raspored, ali bitno je da sada ne zaostajemo", poručio je šef stručnog štaba Tuzlaka Vlado Jagodić.

Slobodan Starčević zadovoljan je urađenim u prethodnih 17 kola, tako da njegovi izabranici u Tuzlu dolaze bez ikakvog imperativa.

"U proteklom periodu odradili smo veliki dio posla na putu ka opstanku. Na 'Tušanj' dolazimo rasterećeni i pokušaćemo iz Tuzle da se vratimo neporaženi", istakao je kormilar debitanta u Premijer ligi BiH.

Dodajmo da će svi mečevi 18. kola početi minutom ćutnje, čime će premijerligaši odati počast preminulim u avionskoj nesreći u Kolumbiji, gdje je stradala skoro kompletna ekipa brazilskog Šapekoensea.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

PREMIJER LIGA BIH - 18. KOLO:

Petak:
13:00 Vitez - Zrinjski (sudi: Admir Šehović, Sarajevo) - Arena sport 1

Subota:
13:00 Željezničar - Čelik (Darko Obradović, Stolac) - Arena sport 1
13:00 Sloboda - Krupa (Haris Kaljanac, Sarajevo)
13:00 Olimpik - Metalege-BSI (Ermin Sivac, Zenica)

Nedjelja:
13:00 Sarajevo - Radnik Ilija Živković, Orašje) - Moja TV
16:00 Široki Brijeg - Mladost (Tomislav Čuić, Tomislavgrad) - BHT 1

TABELA: Zrinjski 35, Sarajevo 31, Radnik 30, Krupa 30, Željezničar 29, Sloboda 26, Široki Brijeg 23, Mladost 22, Vitez 20, Metalege BSI 12, Čelik 9, Olimpik 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC