• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šapekoense se 11. decembra vraća na teren

Autor mondo.rs

Klub, koji je u avionski nasreći izgubio gotovo ceo tim, odigraće sledeće subote meč poslednjeg kola brazilskog šampionata

Fudbalski svet je zavijen u crno, nakon avionske nesreće u Kolumbiji, u kojem su nastradali igrači i stručni štab brazilskog kluba Šapekoensea i brojni novinari koji su sa njima išli na finale Kopa Sudamerikana.

U Brazilu su dani žalosti, ali će Šapekoense odigrati 11. decembra meč protiv ekipe Atletiko Mineiro u poslednjem kolu brazilskog šampionata.

Ivan Toco, koji obavlja ulogu prvog čoveka kluba, saopštio je da je razgovarao sa predsednikom Brazilskog fudbalskog saveza Markom Polom de Nerom.

On je izjavio da je saopštio čelniku fudbalskog saveza da nemaju dovoljan broj igrača da odigraju taj meč, ali je De Nero rekao da na toj utakmici angažuje fudbalere iz omladinskog pogona.

"Rekao sam mu da nemamo tim, a predsednik mi je kazao da angažujem nekoliko igrača iz mladog tima, igrače koji nisu putovali u Kolumbiju, i one koji se oporavljaju jer meč mora da se odigra. Biće to meč sećanja na poginule. Rezultat nije važan, biće to utakmica koju Šapekoense zaslužuje, koju zaslužuje Brazil", rekao je Toco, koji je posle tragedije privremeno postavljen za predsednika kluba.

Dogovoreno je da ta utakmica bude svojevrstan omaž poginulim igračima i članovima stručnog štaba brazilskog kluba, da im bude odata poslednja pošta na terenu, baš kao što je i UEFA saopštila da će svi mečevi Lige šampiona i Lige Evrope sledeće nedelje početi minutom ćutanja u znak nastradalih fudbalera.

Na meču protiv Atletiko Mineira najverovatnije će se pojaviti i golman Nivaldo, veteran koji nije putovao u Kolumbiju. Naime, on je želeo da 300. meč za Šapekoense odigra pred domaćom publikom, i planirao je da to bude na kraju sezone protiv Atletiko Mineira, a da potom proglasi penziju.

Posle tragedije, 42-godišnji Nivaldo rekao je da neće više igrati i da se povlači, ali je ipak promenio odluku.

"Moji saigrači bi želeli da igram taj meč. Ne znam samo kako ću podneti to da ceo stadion skandira imena mojih prijatelja koji nisu više tu. Probaću da budem jak, da izdržim, iako znam da će mi biti veoma teško", izjavio je kroz suze Nivaldo, koji je član Šapekoensea od 2006. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC