• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Spremite se, vrijeme je za Inter - Milan!

Pobjede li Inter, fudbaleri Milana imaće uskoro priliku da se izjednače sa najvećim rivalom na tabeli. Meč počinje u nedelju, u 20.45.

 SERIJA A: Spremite se, vrijeme je za Inter - Milan! Izvor: MONDO

U početku jedan, a od 1908. godine, dva velika kluba, u nedelju uveče (20.45) sastaće se 174. put u Seriji A! Inter protiv Milana, biznis protiv politike, milanska buržoazija protiv radničke klase, zmija protiv đavola, šampion protiv onoga ko to nije bio od 2004. godine...

"Derbi dela Madonina" obeležiće fudblaski vikend, ne samo u Italiji, već i u Evropi, pa i šire...

U 21. kolu Serije A, stadion sa 80.065 mjesta u Milanu zvaće se Đuzepe Meaca, jer je domaćin Inter. Ljetos, 29. avgusta, u drugom kolu, Inter je demolirao gradskog rivala kao gost sa 4:0, a četvrti, najljepši gol na meču postigao je Dejan Stanković.

Ipak, mnogo toga promijenilo se u Italiji u odnosu na start prvenstva, a najviše snaga Milana. Rosoneri su u fantastičnoj seriji, derbi sa liderom dočekuju sa svega šest bodova manje, ali i utakmicom manje, koji će morati da odrade u Firenci kada za to dođe vrijeme.

Ljetos ismijavani Leonardo poveo je svoj tim, sa preporođenim Ronaldinjom, u osam pobjeda tokom prethodnih devet kola! Samo od 1. januara 2010. godine, Milanisti su pobijedili Đenovu sa 5:2, Juventus u gostima sa 3:0 i Sijenu kod kuće sa 4:0...

Žozeu Murinju i njegovim nerazurima to se nikako ne dopada... Naročito što ni sami nisu u sjajnoj formi. Seriju od tri, uglavnom minimalne pobjede, u prošlom kolu prekinuo je remi u Bariju (2:2), tako da će teže nego inače Interisti doći do željene, treće uzastopne pobjede u mečevima sa Milanom, a čak šeste u posljednjih osam duela.

Englez Alfred Edvards 16. decembra 1899. godine osnovao je Milan Kriket i Fudbal Klub, a devet godina kasnije došlo je do svađe i podjele u upravi AC Milana oko toga da li bi za klub trebalo da igraju stranci ili ne. Problem je riješen osnivanjem novog kluba, FC Internazionale Milan, koji je ubrzo preuzeo dominaciju i bio bolji do kraja 60-ih godina.

Ipak, Milan se uzdigao i preuzeo italijanski i evropski primat 80-ih i 90-ih, ali je Inter poslije 17 godina patnje, konačno osvojio titulu u sezoni 2005/06, a onda isti uspjeh ponavljao svake godine do danas... To je dovelo do poravnanja po broju osvojenih titula, oba tima sada imaju po 17, a Inter nešto bolji skor u prvenstvenim mečevima (63-52-58).

Kada je Milan domaćin, stadion se zove San Siro, a zvao se Đuzepe Meaca 11. maja 2001. godine, kada je Inter kao domaćin doživio najubjedljiviji poraz u istoriji duela. Bilo je 0:6.

I Milan je trpio lomove, u više navrata bilo je 5:1 za Inter, ljetos 4:0, a najviše golova postignuto je 6. novembra 1949. godine, kada je Inter pobijedio sa 6:5. Prvi Derbi dela Madonina, u čast statue Djevice Marije u centru Milana, na Trgu Duomo, odigran je 10. januara 1910. godine.

Napadač Intera Samjuel Eto neće igrati, jer se nalazi u Angoli, na Afričkom kupu nacija, Murinjo neće moći da računa ni na povrijeđene Kristijana Kivua i Tijaga Motu, dok je pod upitnikom nastup nedovoljno oporavljenog Dejana Stankovića, kao i Sulija Muntarija.

Milan će nastupiti bez Alešandrea Pata, koji povredu liječi u Brazilu. Povrijeđeni su i Masimo Odo, Đanluka Zambrota i Oguči Onjevu. Milanovi ljekari daju sve od sebe da osposobe rovitog Alesandra Nestu i to je ujedno Leonardova najveća briga. Ukoliko Nesta ne bude mogao da igra, partner Tijagu Silvi u centru odbrane biće Đuzepe Favali i Kaha Kaladze. Klarens Sedorf je oporavljen, ali se očekuje da će početi sa klupe.

PAROVI 21. KOLA:

U subotu:

Katanija - Parma (18.00)
Juventus - Roma (20.45)

U nedelju (15.00):

Bolonja - Bari
Đenova - Atalanta
Lacio - Kjevo
Livorno - Napoli
Palermo - Fiorentina
Sijena - Kaljari
Udineze - Sampdorija
Inter - Milan (20.45)

TABELA: Inter 46, Milan (-1) 40, Roma 35, Napoli 34, Juventus 33, Palermo 31, Kaljari (-1) 30, Fiorentina (-1) 30, Bari 29, Parma 29, Đenova 28, Kjevo 27, Sampdorija 27, Livorno 21, Udineze (-1) 20, Lacio 20, Bolonja 20, Atalanta 17, Katanija 16, Sijena 12.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC