• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oriće se opet: "Jedan je Ilić Kapiten!"

Albert Nađ: "Ilić je uvijek bio i biće kapiten Partizana". Saša Ilić: "Nisam još mator, ne bih dolazio da mislim da ne mogu da pomognem".

 Oriće se opet: "Jedan je Ilić Kapiten!" Izvor: MONDO

Saša Ilić se vratio kući.

Poslije četiri i po godine provedene u pečalbi (Galatasaraj, Salcburg, Larisa) vratio se u Partizan da popravi statistiku, koja ga je već svrstala u red najvećih klupskih legendi – 436 utakmica, 201 gol, četiri titule, jedan Kup...

"Svaki igrač kada odlazi iz Partizana mašta da se kad-tad vrati. Meni je bilo potrebno dosta vremena da se kockice poklope, ali desilo se, čini mi se u pravo vrijeme, i za klub i za mene. Još nisam mator", poručio je Saša Ilić prilikom zvaničnog predstavljanja na kome je ponovo dobio crno-bijeli dres sa brojem 22.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Potpisao je ugovor na dvije i po godine pošto je prethodno sporazumno raskinuo saradnju sa austrijskim šampionom. Već u subotu trebalo bi da se priključi ekipi na pripremama u Antaliji.

"Da razjasnimo - ne bih se vraćao da nisam uvjeren da mogu da pomognem Partizanu u borbi za trofeje. Nisam igrao godinu i po, ali siguran sam da imam dovoljno vremena da se spremim i pružim partije kakve želim".

Iz Partizana je na proljeće 2004. otišao na šestomjesečnu pozajmicu u Seltu. Godinu dana kasnije prešao je u Istanbul, odakle se 2007. preselio u Salcburg. Polusezonu je proveo i u Larisi kao pozajmljen igrač.

"Moje mišljenje je da sam u Salcburgu bio zapostavljen iz nefudbalskih razloga. Da su samo fudbalski razlozi bili u pitanju, imao bih mjesta u ekipi. Tamo sam stigao na preporuku čovjeka koji je dan poslije potpisivanja mog ugovora otišao iz kluba. U svakom slučaju, neću da se vraćam u prošlost".

Iskusni, 32-godišnji kreator igre tvrdi da poznaje ekipu Gorana Stevanovića, jer je pomno pratio igre Partizana prethodnih sezona. Ne brine ga to što je trenutno u timu Moreira, koji igra na istoj poziciji.

"On je jedan od najzanačajnijih igrača Partizana u posljednje vrijeme i izuzetno ga cijenim. Ja ću biti nov u ekipi i moraću da se prilagodim zahtjevima igre".



Zamoljen da prokomentariše situaciju u kojoj se našao posljednji kapiten Partizana, Nenad Đorđević (otpisan iz prvog tima), Ilić je rekao:

"Sa Đorđevićem sam igrao dvije i po godine i dobro su mi poznati njegovi kvaliteti, i igrački i ljudski. Drug mi je i žao mi ga je, ali se nikada nisam miješao u klupsku politiku, pa neću ni sada".

Ilić poručuje da ne razmišlja o evropskim izazovima, jer je borba za odbranu duple krune u prvom planu. Takođe, ne razmišlja ni o kapitenskoj traci čiji je vlasnik bio dugo godina.

Zato je koordinator stručnog štaba Albert Nađ diplomatski dodao:

"Ilić je uvijek bio i biće kapiten Partizana. Vidjećemo kakve su njegove želje".

Nađ i Ilić su dugo vojevali zajedničke bitke na terenu. Sada se sreću u različitim ulogama, a novopečeni funkcioner je ponosan što je bio dio tima koji je vratio legendarnog vezistu.

"Svake godine se priča o Saletovom povratku. San se konačno ostvario. Klub, na čelu sa predsjednikom Draganom Đurićem, učinio je sve da ga dovede. Njegovi ljudski i igrački kvaliteti su dobro poznati i biće nam najveće pojačanje. On će predstavljati veliki motiv naročito za mlade igrače kojima je bio idol, ali će značiti mnogo i za ekipu".

Na kraju, Nađ je zaključio:

"Gdje god je odlazio, nije se vraćao bez trofeja".

Oriće se ponovo u Humskoj: "Ilić kapiten, jedan je Ilić kapiten..."

(R. Jakšić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC