• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atalanta - Juventusova redovna mušterija

Autor mondo.ba

Trinaestu utakmicu zaredom Juventus slavio protiv Atalante, koja je prekinula niz od šest uzastopnih pobjeda u Seriji A. Miralem Pjanić dvostruki asistent.

Juventus je prekinuo strašnu seriju Atalante.

Aktuelni šampion Italije u derbiju 15. kola Serije A  slavio je protiv tima iz Bergama, čiji trener Đan Pjero Gasperini je uoči meča najavljivao otvorenu igru. Uzalud.

Gosti nisu ličili na sebe, veoma loše su otvorili meč, povukli se, što je Juventus znalački kaznio i u ranoj fazi utakmice stekao nedostižnu prednost, koja je bila dovoljna za siguran trijumf.

JUVENTUS - ATALANTA 3:1 (2:0)

Uvodnih 15 minuta meča proteklo je u terenskoj dominaciji domaćina, a zatim su stigli i golovi, i to od strane odbrambenih igrača!

Prvo se Aleks Sandro prošetao kroz odbranu gostiju, a onda preciznim udarcem donio vođstvo "staroj dami".

Vrlo lako Torinezi su stigli i do drugog gola. Nakon kornera sa desne strane koji je izveo Miralem Pjanić, Danijele Rugani bio je najviši u skoku i drugi put za samo 19 minuta zatresao mrežu Marka Sportijela.

Bio je to osmi gol defanzivaca "bjankonera" u sezoni, po čemu su ubjedljivo lideri na "čizmi".

ZANIMLJIVOSTI

Atalanta je uoči večerašnjeg meča imala šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda, a ukupno sedam u svim takmičenjima (u srijedu u Kupu Italije savladali Peskaru 3:0). Na 12 posljednjih međusobnih duela slavio je Juventus, a tim iz Bergama 15 godina nije pobijedio "staru damu". Juventus je večeras upisao 24. domaću pobjedu u nizu.

Očekivano, nakon dva brza pogotka igrači Juventusa su se povukli u nastojanju da što više fudbalere Atalante "odvuku" od njihovog gola, kako bi lakše vrebali prilike iz kontranapada.

Uslijedio je pritisak gostiju, a u nekoliko navrata Mario Mandžukić u stilu najboljih defanzivaca spašavao je gol Đanluiđija Bufona.

I bilo je to sve u prvom poluvremenu od gostiju, koji nisu prikazali ništa od onoga što ih je krasilo u prethodnom periodu.

Juventus je prednost uvećao u 64. minutu. Sjajnu partiju hrvatski internacionalac krunisao je pogotkom, a drugu asistenciju na meču upisao je Pjanić.

Sve što su gosti učinili do kraja je počasni pogodak, koji je postigao Remo Frojler osam minuta prije kraja meča.

Kao i većina mečeva širom Evrope i svijeta, duel Juventusa i Atalante počeo je minutom ćutanja, odnosno odavanjem počasti poginulim fudbalerima i stručnom štabu brazilskog Šapekoensea.



SERIJA A - 15. KOLO:

Juventus - Atalanta 3:1 (2:0)
/Aleks Sandro 15, Rugani 19, Mandžukić 64 - Frojler 82/

Odigrano u petak:

Napoli - Inter 3:1 (2:0)
/Zjelinski 2, Hamšik 5, Insinje 50/

U nedjelju:

Milan - Krotone (12:30)
Lacio - Roma (15:00)
Peskara - Kaljari
Sampdorija - Torino
Sasuolo - Empoli
Fiorentina - Palermo (20:45)

U ponedjeljak:

Kjevo - Đenova (19:00)
Udineze - Bolonja (21:00)

TABELA: Juventus (+1) 36, Roma 29, Milan 29, Lacio 28, Napoli (+1) 28, Atalanta (+1) 28, Torino 25, Inter (+1) 21, Fiorentina (-1) 20, Đenova (-1) 19, Sampdorija 19, Kaljari 19, Kjevo 18, Bolonja 16, Udineze 15, Sasuolo 14, Empoli 10, Peskara 7, Krotone 6, Palermo 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC