• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter platio Dinamu, a novac završio u...

Autor mondo.rs

Nezavisni istražitelji "pozabavili" su se transferom Matea Kovačića među "nerazure" i utvrdili da je 50 odsto novca otišlo u Hong Kong. Evo šta kažu klubovi.


Velika buka podigla se u Italiji u utorak, kada su italijanske novine "L'Espresso" objavile da je 50 odsto novca od transfera hrvatskog fudbalera Matee Kovačića iz Dinama u Inter završilo na tajnim računima.

Tamošnji novinari objavili su da je čak polovina svote od 11 miliona evra uplaćeno na račun investicionog fonda nepoznatih vlasnika, osnovanog u Hong Kongu.

Ime fonda je "Profoot International Limited", koji je svoj udeo u transferu 2015. prepustio za samo evro drugom fondu, nazvanom "Profoot International Ltd", osnovanom u Velikoj Britaniji.

Podsetimo, Kovačić (22) je sada vezista Reala, a u Inter je stigao 2013. Prema mnogim navodima, Dinamo je zapravo bio vlasnik samo polovine njegovog ugovora.

Šampion Hrvatske nije dogovorio na te podatke, a milanski klub je izneo svoju stranu u sredu:

"Sav novac za transfer Kovačića uplatili smo Dinamu. Sve smo još jednom sada pregledali i mogu potvrditi da je Dinamo dobio 100 odsto iznosa koji je isplatio Inter. Nemamo saznanja ili zabeleški o nekim drugim isplatama za Kovačića", izjavio je portparol milanskog kluba.

Afera o praćenju toka novca izazvala je najveću pažnju javnosti u pisanju novinara o navodnoj poreskoj utaji Kristijana Ronalda, koji je sa Žozeom Murinjom optužen da je na of-šor destinacije "izneo" 150 neoporezovanih miliona. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC