• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: Rajevac otpisao domaćina, prošao i Alžir

U četvrtfinalu Gana pobijedila Angolu 1:0, a Alžir savladao Obalu Slonovače 3:2 poslije produžetaka.

 AKN: Rajevac otpisao domaćina, prošao i Alžir Izvor: MONDO

Čak 11 puta je domaćin osvajao Afrički kup nacija, ali se u 27. izdanju to neće desiti zahvaljujući Milovanu Rajevcu i njegovom desetkovanom sastavu.

Reprezentacija Gane, koja u Angoli igra bez nekoliko važnih igrača, pobijedila je domaćina u četvrtfinalu golom igrača Rena, Asamoe Gijana, u 16. minutu.

Angolci su napadali sve vrijeme, stvarali šanse, ali lopta nijednom nije završila u mreži golmana Vigana, Ričarda Kingsona. Na stadionu u Luandi vladali su muk i nevjerica poslije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Pobjednik je odlučen poslije kontranapada, Gijan je primio dubinsku loptu i istrčao do ivice šesnaesterca, a onda prizemnim šutem malo iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao.

Najbolje prilike imao je napadač španskog Valjadolida i reprezentacije Angole, Manućo, ali je propustio da realizuje dvije iz kategorije stoprocentnih.

Zato će u polufinale ekipa koja je, uprkos neubjedljivim igrama, u Grupi B zauzela drugo mjesto, iza Obale Slonovače, a ispred Burkine Faso. Angoli je bilo uzalud što je bila najbolja u Grupi A, ostavivši iza sebe Alžir, Mali i Malavi.

Rival Srbije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi u polufinalu Afričkog kupa nacija sastaće se sa boljim iz duela Nigerija - Zambija, koji je na programu u ponedeljak u 20.30.

Ganci se nalaze na diobi drugog mjesta po broju osvojenih trofeja na Afričkom kupu nacija. Kao i Kamerun, četiri puta su bili najbolji na "crnom kontinetnu" (Egipat ima šest titula). Međutim, u Gani čekaju trofej još od 1982.



Alžirci jurili "slonove", stigli ih i pobijedili

U spektakularnoj utakmici Alžir je pobijedio Obalu Slonovače 3:2 (2:2, 1:1) i plasirao se u polufinale u kome će se sastati sa pobjednikom meča Egipat - Kamerun (ponedeljak, 17.00).

"Slonovi" su dva puta vodili, Alžirci ih dva puta stizali u dramatičnoj završnici regularnog toka, a onda im zadali završni udarac u produžetku.

Obala Slonovače je povela već u 4. minutu golom Salomona Kalua iz blizine, a izjednačio je Karim Matmur u 40. udarcem sa ivice šesnaesterca.

Novu prednost "slonvima" donio je Abdul-Kader Keita topovskim šutem sa 30 metara u 90. minutu, ali je dva minuta kasnije Mađid Bugera iskoristio uspavanost protivničke odbrane i glavom sproveo loptu u mrežu - 2:2.

Hameur Buaza je heroj Alžira, jer je u samo dva minuta poslije starta prvog produžetka, na sličan način kao prethodno Bugera, donio trijumf svojoj reprezentaciji.

To nije bio kraj uzbuđenjima. Golman Alžira dobio je u finišu meča u duelu sa Didijeom Drogbom udarac laktom u vrat i ostao nepomičan da leži. Poslije ukazane prve pomoći, iznijet je sa terena.

U posljednjim trenucima Kolo Ture je postigao gol, ali nije izjednačio jer je sudija dosudio ofsajd, koga nije bilo, pa se Alžir plasirao u narednu rundu.

Polufinala su na programu 28. januara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC