• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul hoće Jovanovića, a on Beniteza

Ukoliko su saznanja uglednog londonskog "Tajmsa" istinita, onda je Milan Jovanović na pragu prelaska u Liverpul.

 Liverpul hoće Jovanovića, a on Beniteza Izvor: MONDO

Slavni engleski klub, piše "Tajms", ponudio je našem reprezentativcu trogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka saradnje na još jednu sezonu. Finansijski detalji nisu još saopšteni, a transfer bi trebalo da bude realizovan u junu 2010. godine, kada Jovanoviću istekne ugovor sa Standardom.

Tada bi "Lane" mogao da pređe u bilo koji klub bez obeštećenja, a u doba svjetske ekonomske krize dobiti bilo kog reprezentativca za "džabe", veliki je plus.

Ipak, "Tajms" dodaje da Jovanovića navodno sama ponuda nije toliko impresionirala, jer je u Liverpula stigla povratna informacija po kojoj 28-godišnji napadač ima jednu "klauzulu". Naime, Jovanović je želio da zna da li će menadžer Rafael Benitez ostati dogodine na Enfildu, prije nego se odluči da potpiše za Liverpul.

"Tajms" dodaje i to da je Liverpul prvi načinio konkretan potez i puko medijsko "interesovanje" podigao na nivo ponude. Za Jovanovića su uporedo bili zainteresovani Birmingem Siti i Milan, koji će možda narednih dana reagovati na Liverpulov korak unaprijed.

Jovanović je, naizgled propalu fudbalsku karijeru, poslije dvije godine očaja u Ukrajini i Rusiji, potpuno oživio prelaskom u Standard 2006. godine. U Liježu je bukvalno eksplodirao, do danas odigrao je 138 mečeva za Standard, postigao 68 golova, osvojio titulu, bio proglašen za Fudbalera godine u Belgiji (2008), a naredne sezone osvojio je i "zlatnu kopačku".

Prije dolaska u Belgiju, Jovanović je za moskovsku Lokomotivu odigrao samo četiri meča za godinu, a sezonu ranije za Šahtjor - devet utakmica, uz dva postignuta gola! Od 1999. do 2003. godine igrao je za novosadsku Vojvodinu.

Njegova igra, a samim tim i karijera, dobila je novu dimenziju kada ga je selektor Srbije Radomir Antić pozvao na pripreme reprezentacije i to kao zamjenu!? To Jovanovića nije uvrijedilo, naprotiv, pojavio se među "orlovima" i od tada igra Srbije sa njim i bez njega nije ista.

Odigrao je 23 meča za Srbiju i bio strijelac devet puta.

Sve to, odškrinulo mu je vrata čuvenog Enfilda, ali i dovelo u situaciju da i on postavlja uslove Liverpulu!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC