• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Mogli smo i sa sedmoricom

"Mogli smo da izgubimo, ali samo da nas je bilo šest na terenu!", likovao je Žoze Murinjo poslije pobjede Intera nad Milanom (2:0).

 Murinjo: Mogli smo i sa sedmoricom Izvor: MONDO

Žoze Murinjo je ponovo obmanuo cijelu Italiju! U tome je majstor...

Pred 174. prvenstveni derbi između Intera i Milana, svi su pričali o nekakvoj krizi šampiona i tome kako je Leonardov Milan u naletu. Čak su rosoneri proglašeni za favorita, jer su dobili osam od posljednjih devet mečeva u Seriji A, a na posljednja tri, uoči okršaja sa Interom, postigli su 12 golova!

S druge strane, Inter se nekako dovukao do nedjelje, 24. januara. U Bariju je osvojio bod, sa dva penala (od 0:2, do 2:2), Sijenu je pobijedio golom u 94. minutu, itd.

A, onda... Kada je to bilo najpotrebnije, Murinjo i Interisti demonstrirali su silu i poručili svima da još neko vrijeme neće imati konkurenciju u zemlji. Uprkos tome što je od 26. minuta igrao sa desetoricom, kada je isključen Vesli Snajder, Inter je nanio ubjedljiv poraz najvećem rivalu - 2:0!

Više od rezultata, o dominaciji govorila je slika na terenu, gdje je brojčano inferiorni protivnik bio bolji i češće stvarao šanse. Nemoć Milana uokvirena je promašajem Ronaldinja sa penala u 92. minutu, kada je Inter već imao devetoricu na terenu!

Kraj utakmice obilježio je Murinjo, koji je ustao sa klupe i rukama signalizirao većini na Đuzepe Meaci da "pojača" slavlje.

"Mogli smo da izgubimo, ali samo da nas je bilo šest na terenu!", rekao je poslije utakmice Murinjo, koji je prilikom izlaska sa terena kamermanu signalizirao broj "6".

Šesticom je želeo da simbolizuje ukupnu gol razliku ove sezone u mečevima između Intera i Milana (4:0, 2:0).

"I ranije sam govorio da nam ne dozvoljavaju da opet osvojimo skudeto, peti u nizu. Potpuno mi je jasno šta se ovdje događa, kada nakon toga što Bonući nije isključen u Bariju, doživimo i ovakvo suđenje u derbiju", optužio je Murinjo arbitre i "nekog iznad njih" da radi protiv Intera, a kasnije se tim optužbama pridružio i vlasnik Intera, Masimo Morati.

"Postoji drugačiji kriterijum. Sudija me je pitao da li bih se ja naljutio kada bi mi neki moj igrač sarkastično aplaudirao na neku odluku, ali sam mu odgovorio da ne bih! Prešao bih preko toga. Sudije bi trebalo bolje da osjećaju atmosferu na terenu", prokomentarisao je "Mu" događaj iz 26. minuta, kada je Snajder dobio direktan crveni karton zbog toga što je aplaudirao sudiji zbog jedne odluke na štetu svog tima.

"Ipak, kako je utakmica odmicala, svima nam je postalo jasno da nije slučajno sudija Roki dao Snajderu direktan crveni karton".

Kasnije je, u nadoknadi vremena, isključen i Lusio, jer ga je u gol šansi Milana lopta pogodila u ruku. Uz to, dosuđen je i penal za Milan, koji nije iskoristio Ronaldinjo. Bio je to sedmi penal za rosonere ove sezone i prvi, koji Ronaldinjo nije realizovao.

"Sve smo im dokazali... Dokazali smo im da mogu da nas pobijede samo ako bi nas ostavili sa šestoricom na terenu, sa sedmoricom bismo opet dobili", likovao je "Specijalni", kako sebe zove.

"Moj Inter bio je spektakularan na polju taktike, fizičke i psihičke pripreme. Od starta utakmice bilo je jasno da smo bolji i da ćemo lagano pobijediti".

Murinjo tvrdi da mu je teško da se raduje, jer ima gorak ukus u ustima.

"Ovo je važna pobjeda za nas, ali i dalje osjećam čudan ukus u ustima. Utakmica je bila čudna. Možda samo zato što sam ja stranac, pa ne razumijem dovoljno italijanski fudbal, ali to je vaš problem, a ne moj", ponovo je Portugalac pecnuo novinare, sa kojima je često u klinču.

Murinjo, ipak, izjavama nije ponižavao protivnika i Leonarda, već samo sudije i "nekog trećeg".

"Sreća pa smo završili sa devetoricom i zbog toga smo dobili ne baš tako lagano. Milan je činio sve što je mogao do posljednjeg zvižduka, borio se sa velikim ponosom i zbog toga nije bilo gotovo, dok nije bilo gotovo".

"Ali, naša pobjeda je čista kao suza i znam da će Leonardo biti prvi koji će to priznati".

U 68. minutu sve je bilo spremno za izmjenu. Makedonac Goran Pandev trebalo je da bude zamijenjen, ali kada je Murinjo vidio na kojoj poziciji je napravljen prekršaj za njegov tim, ostavio je Pandeva na terenu, taman toliko da izvede slobodnjak.

Sjevnula je ljevica i bilo je 2:0.

"Važnije je da budete srećan trener, nego talentovan trener. U tom trenutku, bio sam srećan. Mali glas u glavi rekao mi je da ga ostavim na terenu još deset sekundi", prokomentarisao je Murinjo, koji je izgubio prvi gradski derbi kada je postavljen za trenera Intera na ljeto 2008. godine, a potom dobio naredna tri.

Ujedno, Inter je šesti put pobijedio Milan u posljednjih osam prvenstvenih okršaja.

Kada je u 26. minutu ostao sa desetoricom na terenu, Murinjo se nije uplašio. Tako kaže...

"Znao sam da smo u dobroj formi i da možemo da se branimo i sa sedmoricom. Na sreću, cijele nedjelje smo trenirali bez Snajdera u postavkama, jer sam mu odmah rekao da će njegov zadatak biti samo da se nadigrava sa Andreom Pirlom. Kada je isključen, zadaci ostalih igrača ostali su potpuno isti kao i do tada, osim što su napadači morali da se vraćaju malo dublje nego inače".

Murinjo se za kraj zahvalio Leonardu.

"Milan nije odustao nijedne sekunde, a Leonardo je učinio sve što je mogao sa viškom napadača. Ja sam srećan što je Filipo Inzagi ostao na klupi. Samo sam se njega plašio", poručio je čovjek, koji polako, ali sigurno, stiče status božanstva među navijačima Intera.

S druge strane, svi ostali osuđeni su da ga mrze.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC