• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović neće za Srbiju?

Jedan od razloga zbog čega Stevanović još nije igrao za Srbiju nesporazum sa selektorm omladinaca Stanojevićem. Postoje i drugi, saznaje Dujković.

 Stevanović neće za Srbiju? Izvor: MONDO

Alen Stevanović se prije godinu dana iz obrenovačkog Radničkog preselio u Inter iz Milana. Pažnju javnosti skernuo je na sebe početkom mjeseca kada je debitovao u Seriji A za šampiona Italije protiv Sijene (4:3).

Šansu mu je pružio Žoze Murinjo, a u Srbiji se naglo povećalo interesovanje za 19-godišnjeg igrača. Mnogi su se pitali kako je moguće da je Porugalac primijetio Stevanovića, a da prije njega niko to nije učinio u Srbiji.

Ratomir Dujković otkriva u razgovor za "Novosti" šta je posrijedi.

"Zakazao sam sastanak sa Stevanovićevim menadžerom, da iz prve ruke saznam da li želi da igra za Srbiju. Izgleda da je imao neki nesporazum sa selektorom omladinaca Stanojevićem, zbog kojeg ga u prethodnom ciklusu nije bilo u selekciji do 19 godina" kaže selektor mladih.

Navodno je Stevanović svojevremeno rekao selektoru omladinaca Aleksandru Stanojeviću da ga zove samo kada se igraju zvanične utakmice. Ipak, prema Dujkovićevim saznanjima postoje i neki drugi razlozi zbog kojih talentovani fudbaler ne igra za Srbiju.

Selektor Dujković uskoro će posjetiti Apeninsko poluostrvo, prije svega zbog činjenice da je Serija A od ove zime bogatija za trojicu mladih srpskih igrača Aleksića (Đenova), Ljajića (Fiorentina) i Šćepović (Sampdorija). Biće to prilika i da porazgovara sa Stevanovićem, koji se svidio selektoru "orlića".

"Veoma mi se dopada, pa bih volio da čujem i njega da li želi da igra i na kojoj poziciji u timu vidi sebe", rekao je Dujković, koji i nije oduševljen što su Srbi pojačali italijanske klubove.

"Smatram da u ovom trenutku to nije dobro jer oni neće odmah biti standardni u novim klubovima, već će igrati za B timove ili možda čak za omladince. S druge strane, biće u najkvalitetnijem trenažnom procesu, što je izuzetno vrijedno za njihov razvoj. Ipak, bilo bi bolje da su još ostali u Srbiji i igrali", zaključio je Ratomir Dujković.

Interesantno da na zvaničnom sajtu Intera pored imena Alena Stevanovića, koji je rođen u Cirihu, stoji italijanska zastava.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC