• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kao nekad - Voša i Željo u srijedu u Vrbasu

Poslije gotovo dve decenije fudbaleri Vojvodine i sarajevskog Željezničara ponovo će odmjeriti snage na terenu.

 Kao nekad - Voša i Željo u srijedu u Vrbasu Izvor: MONDO

Dva kluba, koja su znala da pomrse računa "velikoj četvorci" nekadašnjeg jugoslovenskog fudbala (Crvenoj zvezdi, Partizanu, Dinamu i Hajduku), odigraće prijateljski meč u srijedu u Vrbasu (14 časova), objavljeno je na sajtu Vojvodine.

Posljednju sezonu u nekadašnjoj zajedničkoj jugoslovenskoj ligi Vojvodina i Željezničar odigrali su 1990/91. godine. Tada je Vojvodina završila na sedmom mjestu, a Željezničar na 16. Razlika u bodovima je bila četiri u korist Voše (33 prema 29).

Igrali su srpski i klubovi iz BiH još jednu zajedničku sezonu - 1991/92. godine, ali tada je izbio rat u Bosni i ta sezona nikada nije završena.

Vojvodina je dva puta bila šampion stare Jugoslavije (1966. i 1989. godine), a najveći uspjeh u svojoj istoriji popularni Željo ostvario je u sezoni 1971/71. godine kada je bio prvak, sa dva boda prednosti nad Crvenom zvezdom. Zanimljivo je da je te godine Vojvodina bila četvrta, ispred Partizana koji je bio peti, dok su zagrebački Dinamo i splitski Hajduk bili još lošiji - osmo i deseto mjesto.

Interesantno je i da Željezničar i Vojvodina nikada nisu osvojili Kup Jugoslavije (Kup Maršala Tita), a po jednom su igrali u finalu tog takmičenja.

U tekućem prvenstvu, Vojvodina je završila jesen na diobi trećeg mjesta Superlige Srbije, dok je Željezničar, kojeg trenira sin Ivice Osima, Amar, u jesenjoj polusezoni stigao do petog mjesta Premijer lige BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC