• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Subić: Ostajem do ljeta u Slobodi

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Fudbaler Slobode Aleksandar Subić potvrdio da će ostati u Tuzli do isteka pozajmice iz beogradskog Partizana.

Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca, potom i beogradskog Partizana od ljeta nosi dres tuzlanske Slobode kao pozajmljeni igrač.

Lijevi bočni igrač imao je dobru polusezonu u Slobodi, čiji dres bi trebao nositi do kraja sezone.

"Najvjerovatnije da ću ostati još pola godine. Bilo je nekih poziva iz bh. lige, ne znam šta se može desiti u ova dva mjeseca, ali tebao bih ostati još pola godine u Slobodi“, rekao je Subić.

Tuzlaci su u posljednjih pet utakmica bez poraza, nakon tri remija uslijedile su dve pobjede kojim je Sloboda završila jesenju polusezonu. Subić je dao veliki doprinos svojim golovima i aseistencijama.

"Dao sam neke golove, imao asistencije, ali to je manje bitno od učinka ekipe. Bitno je da se ekipa nakon jednog turbulentnog perioda digla i odigrala stvarno dobro. Sada slijedi borba za prvih šest mjesta i Evropu. Drago mi je da sma dio toga. S obzirom da sve što se dešeavalo, ovo što smo napravili je veliki uspjeh“, istakao je Subić u kratkom razgovoru za MONDO.

O ambicijama Slobode u anstavku sezone je rekao:

"Nama je prioritet da budemo iznad crte, daj Bože da to ostvarimo, a onda ćemo da ciljamo što bolji rezultat. Tabela govori da smo šesti, ali mala je bodovna razlika, kako u odnosu na ekipe iznad nas, tako i u odnosu na one ispod. Nadam se da ćemo izboriti Ligu za šampiona, a poslije toga i Evropu“.

Njegove igre prate ljudi iz Partizana, ali je kako kaže, nerealno da se na polusezoni vrati u Beograd.

"U kontaktu sam sa Partizanom, oni prate sve i zadovoljni su. Ja nikada nisam ni imao problem sa klubom, otišao sam zbog jednog trenera. Oni su prezadovoljni, ali nerealno je da se vratim u Partizan na polusezoni. Zato ću još pola godine ostati u Slobodi i onda se na ljeto vratiti tamo“.

Kada je u pitanju trka crno-bijelih za šampionsku titulu u Srbiji, Subić je optimista.

"Pratim Partizan. U jednoj izvanrednoj seriji su, dolaskom Nikolića za trenera su se konsolidovali. Ako nastave ovim tempom, mislim da mogu da prestignu Zvezdu i osvoje titulu. Dug je period, ima još mnogo do kraja sezone ali ako naastave ovako, jer u posljednja dva mjeseca igraju bolje od Zvezde, realno je da se titula vrati u Humsku“, rekao je Subić.

Na kraju se osvrnuo i na dešavanja u svom  nekadašnjem klubu, banjalučkom Borcu.

"Borac je dobio novu upravu, tu su pomoćni tereni, za šefa struke nije moglo idealnije rješenje od Vuleta Trivunovića, tako da se nadam da će ući u Premijer ligu BiH i da će se onda boriti za Evropu, što Borac i zaslužuje“.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Da

I brada ti je za ostati u Tuzli, ili još bolje pređi u Zenicu

glupost

Šta ćeš u raspaloj Slobodi, nigdje nema ljepše no kući, Velikan te čeka

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC