• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi", uz zaštitu MUP-a, na Mundijal

Srpska policija spremna da pruži zaštitu fudbalerima i navijačima na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

 "Orlovi", uz zaštitu MUP-a, na Mundijal Izvor: MONDO

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je u razgovoru sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da je MUP spreman da, u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, obezbijedi odlazak srpske reprezentacije i navijača na Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić obavijestio je Dačića o pripremama koje se vrše za odlazak reprezentacije Srbije i od MUP-a zatražio procjenu bezbjednosne situacije, saopšteno je iz policije.

Karadžić je naglasio da je, pored bezbjednosnih struktura koje pruža FIFA, neophodna i pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova oko pripreme odlaska reprezentacije i navijača na Svjetsko prvenstvo.

Nije, međutim, saopšteno na koji način bi srpski MUP trebalo da pruži zaštitu fudbalskoj delegaciji i navijačima.

U zemljama učesnicama predstojećeg Mundijala u Južnoj Africi ozbiljno se razmišlja o dodatnoj zaštiti fudbalera, ali i njihovih supruga, djevojaka i rodbine, pogotovo poslije oružanog napada na fudbalsku delegaciju Togoa uoči početka Afričkog kupa nacija u Angoli, kada su tri osobe ubijene.

Prema navodima pojedinih britanskih medija, engleski fudbalski reprezentativci odvojiće pozamašna sredstva (pominje se oko milion funti sveukupno) kako bi pružili bezbjednost svojim suprugama i članovima porodica.

Fudbalska asocijacija Engleske prethodno je saopštila potencijalnim reprezentativcima da će bezbjednost članova porodica u Južnoj Africi biti njihova odgovornost.

Poslije toga, engleski reprezentativci su odlučili da angažuju bivše vojnike/specijalce koje će platiti iz svog džepa.

"Južna Afrika vrvi od ozbiljnih kriminalaca koji svakako neće propustiti takvu priliku kada im na noge dođu multimilioneri. Igrači će biti zaštićeni u hotelu i trening kampu, ali njihove supruge i članovi porodica će se suočiti sa bezbjednosnim rizikom. Otmica, pljačka i nasilno otimanje vozila su tri oblika kriminala koja će biti najveća prijetnja porodicama fudbalera", rekao je neimenovani izvor za britanski "News of the World".

Fudbaleri i članovi njihovih porodica biće udaljeni oko 80 kilometara. Prema tvrdnjama britanskih medija, pojedini fudbaleri već su angažovali bivše engleske specijalce koji će biti uz članove njihovih porodica dan i noć.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC