• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi trener Juventusa je... Klaudio Đentile?

Najnoviji izvještaji iz Italije nagovještavaju da bi Ćira Feraru na klupi Juventusa mogao da zamijeni Klaudio Đentile.

 Novi trener Juventusa je... Klaudio Đentile? Izvor: MONDO

Gus Hidink, Rafael Benitez, Rafael Benitez, Gus Hidink... Smijenjivala su se ova dva imena na stupcima italijanske štampe kada se govorilo o mogućem nasljedniku posrnulog Ćira Ferare na klupi Juventusa.

Ipak, posljednje vijesti iz Italije govore da će, ukoliko Ferara bude smijenjen u narednih nekoliko dana, novi trener Juventusa biti - Klaudio Đentile!

Bivši selektor mlade reprezentacije Italije, navodno je u srijedu proveo dva sata razgovarajući sa generalnim direktorom Robertom Betegom. Sastanak je održan van Torina, kako bi se izbjegao kontakt sa novinarima, koji dugo već "osjećaju" promjene u klubu i često prate kretanje čelnika "Stare dame", ne bi li "uhvatili" kandidate za novog trenera.

Đentile je igrao za Juventus od 1973. do 1984. godine i bio je član reprezentacije Italije, koja je na Svjetskom prvenstvu 1982. godine, u Španiji, osvojila zlato.

Kao trener, Đentile je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu za mlade fudbalere 2004. godine u Njemačkoj, kada je u finalu njegov tim pobijedio Srbiju i Crnu Goru. Dvije godine poslije bronze na Olimpijskim igrama 2004. u Atini, Đentilea je naslijedio Pjerluiđi Kaziragi.

Đentileu je navodno jasno da, ukoliko prihvati da preuzme tim, neće biti dugoročno riješenje, već da ovim potezom uprava Juventusa samo "kupuje" vrijeme do ljeta, kada će vejrovatno veći broj poznatijih i trofejnijih trenera biti voljni da saslušaju ponude crno-bijelih.

Uostalom, poznato je da treneri ne vole da ostavljaju i preuzimaju druge klubove u toku sezone.

Vjeruje se da će Betega ponoviti ofanzivu ka Hidinku i Benitezu u junu mjesecu, a Đentile je navodno tražio da on tada bude prebačen na neku drugu funkciju u klubu.

Do nedavno, prvi pik u izboru novog trenera bio je selektor Rusije Hidink, ali je on navodno tražio nemogućih sedam miliona evra po sezoni, dok je predsjednik Juventusa, Francuz Žan-Klod Blan, bio spreman da plati pola od toga. Potom je pažnja okrenuta ka menadžeru Liverpula Rafaelu Benitezu, koji u svom klubu bilježi jednako loše rezultate kao i Ferara.

I Juventus i Liverpul eliminisani su još u prvoj fazi Lige šampiona, Italijani su šesti u Seriji A, a "redsi" peti, s tim da pratioci Mančester siti, Aston Vila i Birmingem imaju po dvije utakmice manje.

Ukoliko Benitez bude smijenjen do kraja sezone 2009/2010, velike su šanse da preuzme baš Juventus. Dalje, listu želja popunjavaju selektor Irske Đovani Trapatoni i nekadašnji trener Intera i Milana, Alberto Zakeroni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC