• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kabanjas i dalje u kritičnom stanju

Stanje ranjenog Paragvajca je stabilno, nema komplikacija, a kada mu je smanjena doza sedativa ragovao je na glas majke i supruge.

 Kabanjas i dalje u kritičnom stanju Izvor: MONDO

Ljekari koji se bore za život fudbalera Salvadora Kabanjasa saopštili su u četvrtak da su zaustavili rast otoka oko mozga paragvajskog reprezentativca, pogođenog u glavu iz pištolja u jednom baru u Meksiko sitiju.

Lekar Enrike Martinez rekao je novinarima da se Kabanjasovo stanje stabilizovalo što je napredak u odnosu na dan ranije, kada je počeo da mu raste otok oko mozga pošto su ljekari smanjili sedative.

Kabanjas je ranjen u ponedeljak.

On igra za meksički klub Amerika, a prvi je strijelac reprezentacije Paragvaja, koja će u junu igrati na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Tužilac je objavio ime prvoosumnjičenog još u utorak, poslije pregleda sigurnosnih snimaka, ali policija još nije navela da ga je uhapsila.

Glavni ljekar je rekao da je situacija zadovoljavajuća i da 29-godišnji igrač ima dobar dotok krvi u mozak. Martinez je negirao da će igrač biti prebačen u Paragvaj.

"Pozitivno je reagovao na glasove majke i supruge kada smo mu smanjili nivo sedativa u utorak, ali to je izazvalo oticanje u srijedu. Nema komplikacija, ali stanje je i dalje kritično. Definitivno nije gore", rekao je Martinez.

Ljekari su nekoliko sati poslije operacije pokušali da izvade metak, ali su odlučili da je to previše rizično.

Kabanjas je pogođen iz neposredne blizine u toaletu jednog bara u bogatijem predgrađu Meksiko sitija. Policija je navela da napad možda ima veze sa raspravom koju je igračev šurak imao sa jednom Kubankom i prvim osumnjičenim, Balderasom Garsom.

Kabanas je bio u baru sa suprugom i njenim bratom.

U Meksiku igra od 2003. godine. Za to vrijeme postigao je 125 golova na 218 utakmica. Za reprezentaciju Paragvaja postigao je deset golova i očekivalo se da bude predvodnik nacionalnog tima na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC