• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mutu ponovo pao na doping testu!?

Ukoliko "B" uzorak potvrdi da je Rumun koristio "sibutramin", moguće je da će biti suspendovan i do četiri godine. A, on već ima 31 godinu.

 Mutu ponovo pao na doping testu!? Izvor: MONDO

Informacija još nije zvanično potvrđena, prije nego bude proglašen krivim, moraće da se sačeka "B" uzorak, ali postoje osnovane sumnje da je napadač Fiorentine Adrijan Mutu ponovo koristio nedozovoljena doping sredstva!

List "Korijere delo Sport", došao je do saznanja da je Rumun pao na doping testu koji je sproveo Olimpijski komitet Italije, 10. januara ove godine, poslije prvenstvene utakmice između Fiorentine i Barija, na kojoj je Mutu bio i strijelac za domaće u pobjedi od 2:1.

U njegovom urinu pronađena je supstanca "sibutramin", koja je zabranjena za upotrebu u Evropskoj uniji i Velikoj Britaniji, a Agencija za lijekove i medicinska sredstva Srbije, povukla je 26. januara ove godine iz upotrebe lijek Reductil, koji sadrži ovu supstancu.

Inače, sibutramin reguliše unos hrane i koristi se samo u bolnicama, ali je i ta njegova primjena u međuvremenu dovedena u pitanje.

"B" uzorak će potvrditi ili opovrgnuti sumnje da je Mutu koristio sibutramin, možda u strahu od pretjeranog gojenja tokom zime i pauze u prvenstvu, ali ukoliko i druga analiza bude pozitivna na sibutramin, prema kodeksu Svjetske anti-doping agencije (WADA), Mutu (31) će biti suočen sa suspenzijom između jedne i čeitri godine!

Mutu bi mogao da očekuje maksimalnu kaznu, jer je "povratnik", drugim riječima već je bio suspendovan i to zbog korišćenja - kokaina! Zbog toga, Čelsi je 2004. godine raskinuo ugovor sa njim, a londonski klub je potom pred FIFA izdejstvovao obeštećenje od 17.173.990 evra, koje će - ako se nešto ne promijeni - Mutu morati da plati.

Toliko je procijenjena šteta, koju je Čelsi pretrpio angažovanjem fudbalera, koji je kasnije uživao kokain.

Mutu se potom žalio na tu odluku i ona je suspendovana do daljeg.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC