• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klatenburg: Razmotrio bih ponudu iz Kine

Autor mondo.rs

Jedan od najboljih svetskih fudbalskih sudija Englez Mark Klatenburg rekao je da bi se dobro pozabavio ponudom o prelasku iz Premijer lige u kinesku Superligu

Kineski klubovi su prethodnih godina potrošili nekoliko stotina miliona dolara na dovođenje poznatih igrača, a neće predstavljati iznenađenje ako angažuju i najpoznatije fudbalske sudije.

Engleski mediji preneli su da su Kinezi zainteresovani da ponude Marku Klatenburgu, jednom od najboljih arbitara sveta, angažman u njihovoj Superligi.

Englez kaže da zvaničnu ponudu još nije dobio, ali da bi dobro razmislio ako bi ona stigla.

"Nisam dobio ponudu, ali ako stigne razmotrio bih je. Ali, za sada i dalje uživam radeći za Premijer ligu i Evropsku fudbalsku uniju", rekao je Klatenburg za Asošiejted pres.

Klatenburg (41) je ove godine sudio finale Evropskog prvenstva, Lige šampiona i FA kupa. Proglašen je za najboljeg sudiju u 2016. godini početkom nedelje u Dubaiju.

"Sudije se nikada nisu vodile isključivo novcem. Radi se o drugačijem poslu, možda da pomognemo razvoj fudbala. Ako se to ne dogodi sada, pokušaću u budućnosti. Nešto kao što je uradio Hauard Veb u Saudijskoj Arabiji, gde u stranoj zemlji pomažete razvoj sudija", rekao je on.

"Važno je imati pravi kvalitet suđenja koji ide uz odgovarajući nivo fudbala. Kina će u narednim godinama postati veliki igrač... Ako žele da budu ozbiljni po pitanju lige, onda će morati da imaju dobru strukturu. Suđenje je veliki deo fudbala", dodao je Klatenburg.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC