• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žiru, opet, rešio Arsenalov problem

Autor mondo.rs

"Tobdžije" u četvrtoj rundi nakon preokreta protiv člana Čempionšipa. Lester izbacio Everton, Stojković na klupi, Tadić asistirao...

Za nas je svakako vest dana u trećoj rundi FA kupa povreda Aleksandra Mitrovića. Ispostavilo se, prema rečima čelnika FSS Gorana Bunjevčevića, da je reč o posekotini i da će popularni "Mitar" za desetak dana ponovo na teren.

U subotu je, svakako, bilo zanimljivih utakmica, ali ne i velikih iznenađenja.

Najbliži senzaciji bio je Preston Nort End, ali na kraju nije uspeo da izbori ni revanš u Londonu. Arsenal je pobedio 2:1 i tako se još jednom za nekoliko dana "izvukao" u finišu. Doduše, u poslednjem meču u Premijer ligi uspeo je da osvoji bod posle 0:3 protiv Bornmuta, a na severozapadu Engleske da pobedi.

Početak je bio očajan.

Domaćin je već u sedmom minutu poveo, posle fenomenalne akcije koju je završio Kalam Robinson na oduševljenje prepunog Dipdejl stadiona.

Do kraja prvog dela nije bilo više golova, ali su gosti, čim se pošlo sa centra, uspeli da izjednače. Odloženu loptu na ivici kaznenog prostora Aron Remzi je majstorski smestio u mrežu, pogodivši bliži ugao.

Vodila se žestoka borba sve dok Lukas Perez u 89. minutu petom nije proigrao Olivije Žirua, a ovaj četiri dana kasnije pošto je u sudijskoj nadoknadi spasao Arsenal poraza u Premijer ligi, doneo pobedu "tobdžijama" i četvrto kolo najmasovnijeg takmičenja na Ostrvu.

Mančester junajted bio je siguran protiv Redinga 4:0, a superuzbudljivo bilo je na Gudisonu, gde je Everton poveo u 63. golom Romelua Lukakua, ali je već u 71. minutu gubio od Lestera. Ahmed Musa je junak šampiona za dva gola u roku od pet minuta.

Vigan je kod kuće pobedio Notingem 2:0. Vladimir Stojković bio je na klupi. Nekadašnji dvostruki prvak Evrope vezao je sedmu utakmicu u svim takmičenjima bez pobede, uz pet uzastopnih poraza.

Norič i Sautempton moraće da igraju i drugu utakmicu, jer je prva završena 2:2. Dušan Tadić bio je asistent kod prvog gola gostiju. Nekolicina premijerligaša završila je danas takmičenje u FA kupu. Trećeligaš Milvol izbacio je Bornmut pošto je kao domaćin pobedio sa 3:0. Trener Bornmuta Edi Hau je protiv devetoplasirane ekipe u Ligi 1 napravio 11 izmena u odnosu na prethodnu utakmicu.

Drugoligaš Vulverhempton pobedio je Stouk sa 2:0, Vest Bromvič je izgubio od drugoligaša Derbija 2:1, a Hal se plasirao u četvrto kolo pobedom protiv Svonsija od 2:0.

Ostale utakmice treće runde igraju se u nedelju. Liverpul će ugostiti Plimut, Čelsi dočekuje Piterboro, dok Totenhem, takođe kod kuće, igra sa Aston Vilom.

Mančester siti je dan ranije pobedio Vest Hem u Londonu 5:0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC