• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Barsa dobila, Real odgovorio

Barsa pobedila, ali i Real. Madriđani srušili neugodnu tradiciju u La Korunji.

 PRIMERA: Barsa dobila, Real odgovorio Izvor: MONDO

Barselona je pobijedila Sporting sa 1:0 i barem na par sati stekla osam bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala i prvog konkurenta za titulu, Real Madrid.

Aktuelni šampion slavio je na El Molinonu golom Pedra Rodrigeza u 29. minutu. Barselona je nastavila sa dobrim igrama i jedina je ekipa koja još uvek nije osjetila gorčinu poraza.

Tim Pepea Gvardiole je na posljednjih šest gostovanja postigao 15 golova, a primio samo dva, po čemu su takođe najuspješniji u Španiji.

Ovaj poraz, iako treći u nizu, ne bi trebalo da ugrozi tim iz Hihona, prije svega zbog činjenice da su u prvom dijelu sezone stekli lijepu zalihu u borbi za opstanak.

Milan Lola Smiljanić, koji je u zimskom prelaznom roku stigao u Sporting na pozajmicu iz Espanjola, nije bio u planu za utakmicu sa Barselonom.

U prvom meču 20. kola Espanjol je pobijedio Atletik Bilbao rezultatom 1:0. Jedini strijelac bio je Luis Garsija u 58. minutu.

Real je morao da pobijedi Deportivo, jer bi mu Barsa "pobjegla" osam bodova. Protiv Reala je bila i tradicija - "kraljevski klub" nije dobio u La Korunji još od 1992. godine!

Međutim, tradicija je srušena. Golovima Granera i Benzeme (dva), Real je ispunio cilj i sačuvao je nade da će do kraja prvenstva stići i prestići najvećeg rivala. Poraz Deportiva, za koji je do 84. minuta igrao bivši fudbaler Partizana Žuka, ublažio je Riki iz penala tri minuta prije kraja.

Dobra igra Reala, pogotovo u prvom poluvremenu, a kolege sa Eurosporta su imale zanimljiv komentar: "Kristijano Ronaldo će morati dobro da se pomuči da se izbori za mjesto u startnoj postavi".

REZULTATI I PAROVI 20. KOLA:

Subota:

Espanjol - Atletik Bilbao 1:0 (0:0)
/Garsija 58/

Sporting - Barselona 0:1 (0:1)
/Pedro Rodrigez 29/

Deportivo - Real Madrid 1:3 (0:2)
/Riki 87'p - Granjero 13', Benzema 40',90'/

Nedelja:

Viljareal - Osasuna 17.00
Herez - Majorka
Tenerife - Saragosa
Valjadolid - Almerija
Hetafe - Santander
Atletiko - Malaga 19.00
Sevilja - Valensija 21.00

TABELA: Barselona (+1) 52 boda, Real (+1) 47, Valensija 39, Majorka 34, Deportivo (+1) 34, Sevilja 33, Hetafe 30, Bilbao (+1) 30, Viljareal 26, Sporting (+1) 24, Santander 23, Osasuna 23, Atletiko 23, Espanjol (+1) 23, Almerija 18, Valjadolid 17, Malaga 17, Tenerife 17, Saragosa 14, Herez 8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC