• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Najbolji je Kristijano Ronaldo!

Autor mondo.rs

Na ceremoniji "FIFA nagrade" u Cirihu - za najboljeg fudbalera sveta u izboru Svetske fudbalske federacije proglašen je Portugalac Kristijano Ronaldo.

Bez iznenađenja!

Portugalac Kristijano Ronaldo proglašen je za najboljeg fudbalera sveta na ceremoniji "FIFA nagrada" u Cirihu, pa je napadač Real Madrida "iza sebe" ostavio Antoana Grizmana i Lionela Mesija.

Zanimljivo je da čitava ekspedicija Barselone nije prisustvovala dodeli nagrada.

"Velika stvar je što sam dobio ovo priznanje. Ovo je za mene prvo priznanje ove vrste. Moram da se zahvalim svim saigračima iz Reala, mom treneru, ali i mojim rivalima, kao i mojoj porodici. Bez vaše podrške ne bih uspeo da osvojim sve ovo u 2016. godini. Nikada neću zaboraviti tako neverovatnu godinu, to je najsrećnija godina za mene u životu", rekao je Ronaldo.

Koliko je Ronaldo dobio glasova?

Trećinu - 34.54% glasova pripalo je njemu, Lionel Mesi je drugi sa 26.42%, dok je Antoan Grizman dobio 7.53%.

Za trenera godine proglašen je italijanski stručnjak Klaudio Ranijeri koji je sa Lesterom uspeo da osvoji Premijer ligu - što je jedna od "najluđih fudbalskih priča" svih vremena.

Izabran je i tim godine u kom mahom preovadavaju igrači Barselone i Reala.

Nema nijednog iz Premijer lige!

TIM GODINE: Manuel Nojer (Bajern), Dani Alves (Barselona/Juventus), Đerar Pike (Barselona), Serhio Ramos (Real Madrid), Marselo (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Toni Kros (Real Madrid), Andres Inijesta (Barselona), Lionel Mesi (Barselona), Luis Suarez (Barselona) i Kristijano Ronaldo (Real Madrid).

Specijalnu nagradu za "izvanrednu karijeru" dobio je brazilski futsaler Falkao.

Nagradu "Puškaš" za najlepši gol 2016. godine dobio je Maležanin Mohd Faiz Subri, za pogodak na utakmici njegovog Penanga protiv Pahanga u malezijskoj Superligi.

Kolumbijski Atletiko Nasional dobio je nagradu za ferplej, pošto je predložio da trofej u Kupu Sudamerikana dobije brazilski Šapekoense čiji je gotovo ceo tim poginuo u avionskoj nesreći.

Svetska fudbalska federacija proglasila je navijače Borusije Dortmunda i Liverpula za najbolje u 2016. godini. Oni su zajedno na utakmici četvrtfinala Lige Evrope ;na stadionu Enfild pevali čuvenu pesmu "You'll Never Walk Alone".

Najbolja fudbalerka sveta prošle godine je Amerikanka Karli Lojd, a za najboljeg ženskog trenera proglašena je selektorka Nemačke Silvija Naid.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC