• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađ odgovorio Moreiri: Ko te tjera!?

Albert Nađ se iznervirao poslije izjave Moreire da ga tjeraju iz Partizana. "On se uplašio Saleta Ilića, konkurencije, zato to priča".

 Nađ odgovorio Moreiri: Ko te tjera!? Izvor: MONDO

Ne stišava se bura u Partizanu. Dan nakon što je Portugalac Almami Moreira otvorio dušu i optužio sadašnje čelnike da ga tjeraju iz kluba, oglasio se i klupski koordinator Albert Nađ: "Niko ga ne tjera, nego se uplašio Saše Ilića!".

"Hajde da jednom za svagda završimo priču oko Moreire. Dakle, na dan polaska u Tursku saopšteno mu je da je tog jutra stigla ponuda iz Dubaija. Tačno je da smo mu kazali da postoji mogućnost da klub uđe u ekonomske probleme, a to da li je u prvom planu ili nije, ne odlučuju ni Albert Nađ, ni Dragan Đurić, već trener Goran Stevanović", rekao je Nađ srpskim izvještačima u Antaliji, gdje je Partizan na pripremama.

Prema tvrdnji Nađa, Moreira nije u pravu kada je izjavio da mu je rečeno da se u Partizanu više ne računa na njega i da nije u prvom planu.

"Rekao sam mu da možda neće biti u prvom planu, jer sada ima konkurenciju, što je logično. Možda mu je zasmetalo to što se u klub vratio Saša Ilić, jer je do sada bio maltene jedini na toj poziciji! Ljudi, Moreiru niko ne tjera iz Partizana, i to je rečenica koju ću pet puta da podvučem", kaže Nađ.

Moreira je rekao da je pričao sa trenerom Goranom Stevanovićem koji mu je prenio da na njega računa.

"Mislim da je ovdje riječ o navlačenju na Moreirinu vodenicu, da se pravi fama kako bi se unio nemir putem javnosti, sa željom da se sve okrene protiv ljudi iz kluba! Niko, međutim, ne priča da u posljednjih šest mjeseci Moreira nije igrao na nivou iz prethodnih sezona! Stevanović je kazao da Moreira može da ide ako se pojavi ponuda koja je dobra za klub. Pa, i Ferguson je pustio Ronalda kada je Real dostavio ponudu koja se ne odbija. Uostalom, Moreiru niko i ne može da tjera, jer ima ugovor još dvije i po godine", kaže Nađ.

Sportski koordinator crno-bijelih tvrdi i da je Moreiri jasno rekao da ide na pripreme u Antaliju, jer je igrač Partizana i da to nije ne bi ni putovao sa ekipom.

"Ima on pravo da priča, ali to što priča nije tako. Moreira je samo jedan igrač više u Partizanu, i ima ista prava kao i ostali. Da budem slikovit, mali Popara i mali Moreira su isti u ekipi Partizana! A, ako trener misli da bi trebalo da bude na klupi, biće. Pa, i Mateus je Sašu Ilića u Nišu stavio na klupu, pa smo bili u čudu, i mene je Vermez ostavio na klupi kada sam bio u najboljoj formi...",
kaže Nađ.

On je rekao da su zasluge Moreire u osvajanju dvije uzastopne "duple krune" ogromne, ali mu je spočitao to što omalovažava ostale igrače, koji su takođe dali svoj doprinos.

"Jeste Moreira jedan od bitnih faktora, ali ne i jedini. Šta je sa ostalima? Da li su oni za popunjavanje broja u Partizanu? Pa, nisu!", rekao je Nađ.

Bivši fudbaler Partizana zna šta je uzrok nervoze Moreire, smatrajući da je odabrao da se obrati javnosti kada je vidio da nije bio u prvom timu na jednom treningu.

"Zašto nije ranije zvao novinare da priča? Pa, plaši se konkurencije, a razlog je Saša Ilić! A, za ekipu je najbolje kada trener može da rotira fudbalere. Do Saletovog dolaska bio je, ponavljam, jedini na toj poziciji, sada se osjetio ugroženim, pa priča! A zna se da Ilićev dolazak nije uslovljavao njegov odlazak. Na treninzima čak odlično sarađuju. To bi i za njega trebalo da bude motiv da pruža još više, ali, igrači su sujetni, ljubomorni su bili i biće, znam to, ali kolektiv je ispred svega. Nikad nisam volio igrače koji misle samo na sebe. Računa Partizan, dakle, na njega, a da li će igrati zavisi od trenera. Interes ekipe je iznad svega, a ja sam počeo da sumnjam da sve ovo neko radi promišljeno", rekao je Nađ.

Na izjavu Moreire da voli Partizan, Nađ ima odgovor. "U redu je to, ali ne može da ga voli više od ovih igrača koji su tu od pelena. Ne može da ga voli više od mene. Učinak u domaćim takmičenjima, rekao sam, ne može niko da mu ospori, ali ima nekih stvari o kojima i te kako možemo da diskutujemo".

"Odlazili su i veći igrači iz Partizana od Moreire, na primjer Moca Vukotić, pa se Partizan nije ugasio. Ne zavisimo od pojedinca, već jedni od drugih",
nastavio je Nađ.

On je rekao da razumije navijače, ali da niko ne može da bude iznad kluba, pa ni Moreira.

"Niko se ne igra sa njim, a hoće li izboriti mjesto u ekipi zavisi samo od njega, nema nedodirljivih. Počinjem da sumnjam da sve promišljeno radi...", rekao je Nađ.

Upitan da li će da razgovara sa Moreirom, odgovorio je: "Ja nemam više šta da mu kažem...On zna Pravilnik (o ponašanju igrača). Svako komentarisanje rada kluba i stručnog štaba vuče za sobom neke sankcije. Tu je klub, tu je stručni štab koji će donijeti odluku. Ali, mora da se zna da nijedan fudbaler Partizana ni po čemu neće biti drugačiji od drugog".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC