• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da vratimo Široki Brijeg u sami vrh bh. fudbala"

Autor mondo.ba

Široki Brijeg predstavio je novi stručni štab na čelu sa glavnim trenerom Goranom Sablićem, kojem će u radu pomagati dosadašnji kormilar tima sa "Pecare" Denis Ćorić, te nekadašnji reprezentativac BiH Mirko Hrgović.

Glavni trener Goran Sablić, te njegovi pomoćnici Denis Ćorić i Mirko Hrgović, sjediće na klupi Širokog Brijega u nastavku sezone.

Tim sa "Pecare" danas je predstavio novi stručni štab, koji će činiti nekadašnji trener Splita Sablić, dosadašnji kormilar Širokobriježana Ćorić, te bivši bh. reprezentativac Hrgović.

Novi "šef" fudbalera iz Širokog Brijega poručio je na zvaničnom predstavljanju da trenutno stanje na tabeli nije pravi pokazatelj kvaliteta njegove ekipe, te da se nada da će na proljeće uspjeti da izbori plasman u Ligu za prvaka.

"Došao sam u Široki Brijeg, u pravu fudbalsku sredinu s tradicijom, koja voli fudbal i svoj klub. Poznajem dosta toga, pratim bh. ligu, gledao sam i neke utakmice jesenas, a puno će mi u tome sa svojim saznanjima i procjenama pomoći i moji pomoćnici Hrgović i Ćorić. Želja mi je, naravno, da ostvarimo uspjeh, uđemo u Ligu za prvaka, onda da zabilježimo što bolji plasman, a tu je još i Kup kao dobra prilika za plasman u Evropu", prenosi klupski sajt riječi Sablića, koji je potpisao jednoipogodišnji ugovor.

Široki Brijeg nakon prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH plasiran je na sedmoj poziciji, sa tri boda manje od šestoplasirane Slobode. Svi na "Pecari" uvjereni su da se sa novim trenerom može popraviti plasman i izboriti doigravanje za šampiona države.

"Istina je da smo imali burnu jesensku polusezonu. Ipak, vjerujem da, s obzirom na naš raspored i raspored naših direktnih konkurenata, vjerujem da imamo jako dobre izglede za plasman u Ligu 6. A, ako kojim slučajem ne uspijemo u tome, neće se klub raspasti, jer i Kup je dobra prilika za Evropu", poručio je sportski direktor Dalibor Šilić.

Hrgović i Ćorić naglasili su da će dati sve od sebe kako bi zajedno sa novim šefom stručnog štaba i ekipom ostvarili zacrtani cilj i vratili Široki Brijeg u sami vrh bh. fudbala.

Širokobriježani su s pripremama počeli 9. januara, a već u subotu očekuje ih prvi kontrolni meč protiv Čapljine. Takođe, dogovoreni su test susreti sa Kroacijom iz Zmijevaca 25. januara, nakon čega slijedi odlazak na drugi dio priprema u Istru.

Na "Istria Winter kupu" od 28. januara do 5. februara planirane su još tri prijateljske utakmice, dok će generalna proba biti protiv Viteza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC