• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Krasić: U Vojvodini kraj karijere

Miloš Krasić posjetio Veternik i poručio: "Karijeru ću da završim u Vojvodini i živjeću u Novom Sadu".

 Miloš Krasić: U Vojvodini kraj karijere Izvor: MONDO

Kad god ima malo slobodnog vremena Miloš Krasić, najbolji fudbaler Srbije za 2009. godinu, "skokne" do svog Novog Sada. Momak koji je rođen i odrastao na Kosovu, ipak Novi Sad smatra svojom pravom kućom.

Proteklih dana bio je u posjeti Vojvodini, odakle je prije pet i po sezona otišao u moskovski CSKA i vremenom postao nezamjenljiv šraf ne samo u toj ekipi, već i u repezentaciji Srbije.

Plavokosi "Džekson", kako ga nazivaju prijatelji, boravio je u Novom Sadu da pregleda koljena kod doktora Borka Vukosava i dobio je srećnu vijest - sa koljenom je sve u redu.

A u intervjuu za klupski sajt Vojvodine izrekao nešto što će svakom "firmašu" nabaciti osmijeh.

"Novi Sad je moja druga kuća. Proveo sam ovdje dobar dio djetinjstva, odvojen od roditenja, završio školu i postao igrač. Vojvodina mi je nesebično pružila sve ono što je bilo potrebno da odrastem, formiram se kao ličnost i na kraju postanem ovo što sam danas. Nikome još nisam ovo javno rekao, ali želim da se zna - Vojvodina je klub u kojem ću završiti svoju karijeru, a Novi Sad grad u kojem ću živjeti. To je način da se bar malo odužim svom klubu za ono što mi je pružio. Još će puno vode proteći Dunavom do tog vremena ali je sigurno da će Miloš Krasić opet obući dres Vojvodine", rekao je Krasić.

Prije više godina Krasić je dvije nedelje bio na probi u Crvenoj zvezdi, a onda ga je sudbina odvela do Noog Sada. Razbolio se od žutice, vratio se kući na Kosovo, da bi Ilija Pantelić pozvao njegove roditelje da dođe u Vojvodinu...

Odatle je sve počelo, a sada ga jure evropski velikani - Milan, Real, Barselona...Ipak do ljeta ostaje "armejac", tako se dogovorio sa čelnicima moskovskog kluba.

"Ja već igram u velikom klubu, jer je CSKA i organizaciono i finansijski na nivou jednog Milana, Intera ili Bajerna... Ugovor mi ističe u ljeto 2011. i smatram da je sada došlo vrijeme da napravim iskorak u svojoj karijeri prelaskom u neki drugi klub čije se sportske ambicije poklapaju sa mojim. Želim da igram u timu koji će se svake godine boriti za trofeje u domaćem prvenstvu i stremiti ka najvišim ciljevima u Ligi šampiona. Razgovarao sam sa rukovodstvom CSKA na tu temu i imam njihovo čvrsto obećanje da će me na ljeto ove godine pustiti. Rekli su mi da sam to zaslužio svojim igrama i korektnim odnosom prema svim obavezama. Dogovorili smo se da odigram još ovu polusezonu, da probamo da 'doguramo' što dalje u Ligi šampiona".


Ko bude želio da dovede Krasića moraće da pripremi između 10 i 13 miliona evra, a on bi najradije da to bude neki klub iz Španije. Barselona ili Real? Ma, svejedno.

Od Krasića se mnogo očekuje na Mundijalu u Južnoj Africi. Srbija je u teškoj grupi sa Ganom, vicešampionom Afrike, Njemačkom i Australijom.

"Ne treba trošiti riječi o Nijemcima, sa Australijom imamo neprijatna iskustva sa Olimpijade, a Gana je sa našim stručnjakom Milovanom Rajevcom vicešampion Afrike. Mislim da će mnogo toga zavisiti od prve utakmice, upravo protiv Gane. Ukoliko postignemo pozitivan rezultat, sigurno ćemo dobiti na samopouzdanju i imamo realnu šansu da se plasiramo u drugi krug", rekao je Krasić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC