• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošić o Verderu: Htjeli preko mene da prebiju dug

Novi član Portsmuta objasnio je svoju stranu priče o raskidu saradnje sa "zelenima", kojima je oprostio 1,2 miliona evra.

 Tošić o Verderu: Htjeli preko mene da prebiju dug Izvor: MONDO

Mnogo pompe podiglo se prethodnih dana oko Duška Tošića.

Srpski bek je u posljednjim trenucima prelaznog roka napustio Verder i potpisao za Portsmut iako su prethodno stizale najave iz Njemačke da će do kraja sezone igrati za Duizburg kao pozajmljen igrač.

Nedugo zatim oglasio se sportski direktor "zelenih" iz Bremena, Klaus Alofs, riječima:

"Srećom, rastali smo se sa Tošićem. Nikad se nismo sreli sa igračem koji se tako neprofesionalno ponaša. Njegov menadžer i on su prihvatili da ide u Duizburg, a onda odustali".

Tošić je u srijedu stigao u Beograd. Možda da bi sačekao radnu dozvolu, a možda i da bi pružio podršku tašti, majci Jelene Karleuše, učesnici rijaliti šoua, "Veliki brat".

Iskoristio je priliku da objasnio svoju stranu priče:

"Najvažnije mi je da sam završio priču sa Verderom. Godinu dana nisam igrao, bilo je svega... Pošto-poto sam htio da idem i to se ostvarilo", počeo je 25-godišnji defanzivac.

"Žao mi je što je direktor kluba reagovao na takav način. Istina je da je igrač Duizburga došao u Verder i da su htjeli da preko mene riješe obaveze oko tog transfera. Rekao sam da ću ići u Duizburg ako do ponedeljka, posljednjeg dana prelaznog roka, ne nađem klub. Međutim, u nedelju sam se dogovorio sa Portsmutom, a onda su se u Verderu naljutili što im je propao dogovor sa Duizburgom".

Tošić je presrećan što će karijeru nastaviti u Premijer ligi.

"Svim silama sam želio da idem u Englesku. Porediti Duizburg i Premijer ligu je kao voziti BMW i fiću. Ne želim da omalovažavam Duizburg. Čuo sam se sa (trenerom Milanom) Šašićem i Srđanom Baljkom. Htio sam da idem u Duizburg ako ne nađem ništa drugo. Ipak, želio sam da odem u jači klub i jaču ligu. Potpisao sam ugovor na godinu i po. Ostalo je da se završe papiri, ali 99 odsto ću dobiti radnu dozvolu".

Problemi Duška Tošića u Verderu su počeli kada je odlučio da ode na Olimpijske igre u Peking.

"Neću reći da je sve samo zbog toga... Imao sam želju da idem na Olimpijske igre", prisjeća se Tošić.

"Klaus Alofs, (trener) Tomas Šaf i ja smo tada sjeli za sto. Upozorili su me da ću, ako odem u Kinu, propustiti mjesec dana rada sa ekipom i sedam utakmica i da će mi biti teško da se vratim. Predložili su mi da ostanem. Međutim, odgovorio sam da moram da idem, jer se zna šta znači reprezentacija".

Mislio je da Nijemci samo hoće da ga uplaše.

"Ispostavilo se da je to uticalo sa 70-80 odsto da se naš odnos pokvari. Ne krivim Verder, krivim samo sebe, jer se nisam nametnuo treneru. Želim da sve zaboravim i okrenem se Portsmutu", poručio je Tošić i dodao da je bivšem klubu oprostio dug od oko 1,2 miliona evra.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC