• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božović: Marko na pozajmicu, mladi su izvanredni!

Autor mondo.rs

"Mogu da kažem da Zvezda ima nekoliko mladih igrača koji mnogo obećavaju", rekao je trener crveno-belih Miodrag Božović posle prvog dela priprema i predložio pozajmicu za mladog desnog beka.

 Božović poslije priprema u Sloveniji O pojačanjima i mladima Izvor: MN PRESS

Ankaranu sedam, Dekanima deset, pa povratak u Beograd.

Fudbaleri Crvene zvezde završili su danas desetodnevne pripreme u Sloveniji, gde su dve ubedljive pobede bez primljenog gola, ipak, bile u drugom planu.

Kondicija, snaga, izdržljivost i eksplozivnost bili su razlozi odlaska u Kopar, gde je trener Miodrag Božović u hodu pratio i kako rade mlađi igrači, koje je poveo i koji su se, sudeći prema golovima u drugom pripremnom meču, ozbiljno namtnuli.

Ipak, kao i uvek kada se crveno-beli pripremaju za početak ili nastavak sezone, u prvi plan po pravilu izlazi priča o pojačanjima.

"Kada se Kanga vrati, igraće, a da li ćemo mi igrati sa jednim ili sa dva napadača, videćemo. Do kraja prelaznog roka pokušaćemo da dovedemo još dva, možda i tri igrača, ali tek kada budemo 100 odsto sigurni da su pojačanja", rekao je Božović.

"Imali smo i promašaje tokom prethodnih prelaznih rokova, što je i normalno, ali sada stvarno ne bismo smeli da pogrešimo", dodao je i naglasio:

"Pokušaćemo da na poziciji desnog beka pronađemo igrača, a za Mijailovića je bolje da pronađe klub u kojem će moći da igra".

Marko Mijailović je desni bek iz Užica, rođen 1997. godine, koji je prethodnih šest meseci proveo na pozajmici u Bežaniji i koji, sudeći prema Božovićevim rečima, nije uspeo da se nametne na poziciji na kojoj je često "škripalo" ove i prošle sezone.

Ipak, neki drugi "klinci" jesu se nametnuli i to potvrđuje sledeća Božovićeva izjava...

"Trenirali smo, odradili smo ono što je i trebalo da odradimo. Imali smo dve utakmice protiv protivnika koji su pogodni za ovaj deo priprema. Proverili smo neke igrače, pre svega mlade igrače", rekao je i dodao:

"Videli smo šta ko može, i uglavnom mislim da je bilo kako treba. Što se tiče igrača koji su stigli u ovom prelaznom roku, još uvek je rano donositi sud. Ali, mislim da će biti prava pojačanja. Mladi igrači su pokazali da poseduju izvanredan kvalitet, ali to smo i znali. Mogu da kažem da Zvezda ima nekoliko mladih igrača koji mnogo obećavaju", izjavio je Božović.

Crveno-beli će, posle tri dana u Beogradu, otputovati na Kipar i trebalo bi očekivati da trener za to putovanje skrati neznatno spisak putnika koji su išli u Sloveniju.

Novajlije Srđan Vujaklija i Nemanja Milić dali su po tri gola na dve utakmice, Milan Pavkov postigao je jedan, a tinejdžer Lazar Romanić, koji je nedavno potpisao trogodišnji profesionalni ugovor sa klubom, tri puta je zatresao mrežu za 45 minuta igre.

Od mlađih, u strelce su se upisivali i Vanja Vučićević, Luka Ilić, Milan Senić...

Ove zime, generalni direktor Zvezdan Terzić, sportski direktor Blažo Raosavljević i trener Božović angažovali su Milana Pavkova (Radnički Niš, napad, 22 godine), Abrahama Frimponga (Napredak, odbrana, 23), Milana Senića (Nojsterlic, levo krilo, 19), Srđana Vujakliju (Borac Čačak, napad, 28), Nemanju Milića (Spartak, desno krilo, 26), a sa pozajmica su vraćeni Vladimir Jovović (Napredak, vezni red, 22) i Adam Mičel (OFK Beograd, odbrana, 20).

Otišli su Ugo Vijeira (Jokohama, napad, 28), Nemanja Ahčin (Dinamo Pančevo, sredina, 22), Danijel Avramovski (Olimpija, sredina, 21), Tomas Fibel (Anži, odbrana, 30), Miloš Cvetković (slobodan transfer, desni bek, 27), Pablo Mouče (Palmeiras, raskid pozajmice, desno krilo, 29), Marko Trkulja (slobodan transfer, golman, 26).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC