• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREME: Tomić i Ilići srušili Liteks

Golovima Nemanje Tomića i dvojice Ilića, Brane i Saše, Partizan poveo 3:0, ali bugarski tim na kraju stigao do 2:3.

 PRIPREME: Tomić i Ilići srušili Liteks Izvor: MONDO

Partizan je pobijedio i Liteks 3:2 (1:0). Poslije poraza (od Brašova 0:3) i remija (sa Ridom 0:0), crno-bijeli su "vezali" dvije pobjede u Turskoj - protiv Hirošime (2:0) i jesenjeg prvaka Bugarske.

Trener srpskog šampiona Goran Stevanović promiješao je karte i na teren hotela "Glorija golf" izveo "šareni" sastav. Aktere meča je sve vrijeme ometao jak vjetar pred kojim se prvi isprsio Nemanja Tomić (42. minut). Metu su kasnije pogodila i dvojica Ilića, Brana (55. minut) i Saša (67. minut), i tada je Partizan vodio 3:0.

Do kraja utakmice je ekipa, koja na polovini bugarskog prvenstva drugoplasiranom CSKA bježi četiri boda, uspjela da ublaži neuspjeh.

U duelu sa Hirošimom crveni karton dobio je igrač Partizana (Radenko Kamberović), a sada je "pocrvenio" fudbaler protivničke ekipe (Plamen Nikolov), takođe sa pravom zamjene.

Nikolov je u 42. minutu napravio prekršaj nad Kleom, zbog kojeg je isključen. Loptu je na 17 metara od gola namjestio Nemanja Tomić i precizno naciljao - 1:0. Mladom vezisti je to drugi pogodak u drugom uzastopnom meču.

Isti učinak ostvario je i Brana Ilić, koji je prihvatio dubinsku loptu upućenu od Klea, napravio dribling, namjestio se i šutirao - 2:0.

U strijelce se prvi put od povratka u Partizan upisao Saša Ilić. Mrežu je zatresao na, za njega, nespecifičan način - udarcem glavom. Asistirao mu je Predrag Mijić, centaršutem sa desne strane.

Liteks je smanjio zaostatak golom Ivelina Popova iz penala u 77. minutu. To je drugi put uzastopno da je dosuđena najstroža kazna protiv Partizana, ali za razliku od meča sa Hirošimom kada je Mladen Božović odbarnio šut sa bijele tačke, Popov je bio uspješan realizator.

Mijić je u 85. miniutu imao priliku da poveća na 4:1, htio je da lobuje golmana, ali nije bio precizan, pa je uslijedila kontra Liteksa poslije koje je Vojislav Stanković ubacio loptu u svoju mrežu za konačnih 3:2.

Posljednji rival crno-bijelih u Turskoj biće ukrajinski Dnjepar. Utakmica je na programu u subotu, dan pred povratak crno-bijelih u Beograd.

PARTIZAN: D. Božović, Kamberović, M. Jovanović, Stanković, Lazevski, B. Jovanović, Fejsa, Tomić, Moreira, B. Ilić, Kleo.

Tokom drugog poluvremena u igru su ušli i: Radosavljević, Knežević, Krneta, Lomić, Petrović, S. Ilić, Brašanac, Davidov, Mijić, Dijara.

LITEKS: Golubović, Zanev, Petkov, P. Nikolov, Kišišev, Velington, Korea, G. Nikolov, Todorov, Francisko, Popov.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC