Lijevi bek Partizana Marko Lomić može da zahvali genima što karijeru profesionalnog fudbalera lako uklapa sa strašću prema - hrani.
"Sportski žurnal" objavio je intervju sa povratnikom u tabor crno-bijelih, u kojem ovaj objašnjava kako uprkos ne baš sportskom načinu života uspjeva da bude najbolji na testiranjima fizičkih sposobnosti.
"Mi Srbi smo gurmani, pa tako i ja volim dobro da pojedem. Ne vodim posebno računa o ishrani, jedem sve, a količine mi nisu problem. Od oca sam naslijedio brzinu, mogu dugo da trčim a da se ne umorim, po kapacitetu pluća sam uvijek prvi u ekipi".
Lomić ne krije da se hrani potpuno suprotno od većine sportista. Nije ni potvrdio ni demantovao "urbanu legendu", po kojoj je uoči jedne utakmice jeo pečenje.
"Znao sam da pojedem po pet parčića torte poslije večere ili dvije čokolade na dan utakmice, a da na terenu sve funkcioniše bez problema. Ne pijem gazirano, ali znam da popijem čašu ili dvije piva prije spavanja. To nam i stručni štab dozvoljava".
Boravak u njemačkom Koblencu donekle je promijenio gastronomske navike ovog fudbalera...
"Tamo sam naučio da više jedem ribu, salate, voće, povrće i kuvana jela, ali i dalje najviše uživam u srpskoj kuhinji".
Klupski doktor Sead Malićević isprva mu je savjetovao da povede računa šta i koliko jede, a kasnije se samo smijao.
"Marko ima visoke aerobne sposobnosti i njegovi rezultati su među najboljima koji su ikada zabilježeni u Partizanu. Ima nizak procenat masti u tijelu, što je posljedica urođenih predispozicija, ali i toga što se prije fudbala bavio atletikom", rekao je Malićević za "Žurnal".
Ipak, stiče se utisak da malo jača disciplina u Lomićevom životu ne bi bila naodmet. U dosadašnjem toku priprema Partizana u Antaliji, zakasnio je po jednom na večeru i na klupski autobus, što ga je koštalo nekoliko stotina evra...
(MONDO, foto: MN Press)